Obavijesti

Sport

Komentari 1

AEK nas je već jednom zavio u crno nakon 'tragedije' Splićana

AEK nas je već jednom zavio u crno nakon 'tragedije' Splićana
4

IGRAO I SAVVAS Grčki AEK je prije sedam godina na Poljudu izbacio Hajduk iz Europske lige i u toj utakmici je za njih igrao današnji veznjak 'bilih', Savvas. Hajduk se u Splitu ispromašivao...

VIDEO

Prvog dana prosinca 2010. grčki je AEK gostovao posljednji put u Hrvatskoj. Pobijedili su na Poljudu 3-1 i tako izbacili Splićane iz daljnjih europskih kombinacija.

'Bilima' je u toj utakmici trebala pobjeda kako bi na gostovanju kod Anderlechta tražili prolazak skupine u kojoj je još bio neprikosnoveni ruski Zenit.

Na kišom okupanom Poljudu uz težak i blatnjav teren za igru Hajduk je bio puno bolja momčad nakon prvih 45 minuta. Promašili su nekoliko izvrsnih šansi i bilo je to najbolje europsko poluvrijeme našeg predstavnika te jeseni.

Mlada postava pružila je kvalitetnu igru, nažalost ne i završnicu akcija u napadu.

U toj utakmici sjajni Anas Sharbini pogodio je stativu, Tomasov fulao zicer s desetak metara i Hajduk je zažalio. Najviše zahvaljujući lošoj igri obrane gdje su 'prednjačili' Mario Maloča i Marijan Buljat. 

Grci su poveli golom Scocca iz penala u 50. minuti da bi u 61. Manolas nakon kornera povisio na dva razlike. Blanco u 84. zabija za velikih 3-0, a počasni gol za Hajduk zabija Jurica Buljat u 90. minuti. 

VIDEO

Hajdukovce je tada vodio Goran Vučević koji je naslijedio Stanka Poklepovića i ova utakmica bila je prava tragedija, odnosno nogometni 'suicid' jer krajnji rezultat ispao je posve nerealan. Vrijedi dodati kako je prvotimac Grka u toj utakmici bio današnji veznjak Hajduka, Savvas Getsoglou.

Nadamo se da će Rijeka biti puno bolje sreće večeras od 19 sati na Rujevici protiv istog kluba.

Hajduk: Radošević – Oremuš, Maloča, J. Buljat, Jozinović – Tomasov (od 54. Čop), M. Ljubičić (od 54. Andrić), Ibričić, Strinić – Vukušić, An. Sharbini.

AEK: Saja – Jahić, Manolas, Dellas, Karabelas – Gentsoglou, Bouba Diop, Makos – Burns (od 70. Lagos), Scocco (od 77. Leonardo) – Liberopoulos (od 80. Blanco).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana