Sport

Komentari 0

Agassi: Đoković? Morao sam se maknuti, nismo se baš slagali...

Agassi: Đoković? Morao sam se maknuti, nismo se baš slagali...

Teško je reći tko je imao najbolju karijeru i teško je reći tko je najbolji kada netko igra na vrhunskoj razini, otkrio je osmerostruki osvajač Grand slama koji je nekoliko mjeseci trenirao Đokovića

Američka tenisačka legenda Andre Agassi pokušao je odgovoriti za CNBC tko je od 'Velike trojke' (Federer, Đoković, Nadal) najbolji svih vremena, ali zaključio je da to jednostavno ne može.

- Teško je reći tko je imao najbolju karijeru i teško je reći tko je najbolji kada svi igraju na vrhunskoj razini - rekao je.

Agassi je rekao da je na to pitanje teško odgovoriti jer svaki od njih ima nevjerojatne rezultate na svojoj podlozi. Tu se naravno, podrazumijeva da su Federer i Đoković specijalisti za brze podloge, dok je apsolutni kralj zemlje Nadal. 

Aktualni prvi reket svijeta, Novak Đoković, koji je nedavno prestigao i legendarnog Švicarca po broju provedenih tjedana na vrhu ATP ljestvice ove je godine u Australiji osvojio 18. Grand slam titulu u karijeri i tako se u toj statistici približio Nadalu i Federeru na samo dva Grand slama zaostatka. 

Australian Open

Nadal je, s druge strane, na prošlom Roland Garrosu osvojio svoju 13. titulu i zacementirao svoje mjesto kao najbolji zemljaš u povijesti ovog sporta te će on dokle god bude igrao tenis biti najveći favorit za osvajanje pariškog GS-a.

A 'gospodin' Federer se za to vrijeme oporavljao od operacija koljena koje su ga udaljile od teniskih terena na više od godine dana što je najveća pauza koju je Švicarac imao u karijeri, stoga je pitanje obzirom na godine (39) hoće li ikad uspjeti povratiti formu i dohvatiti još koji GS naslov.

Stoga je potpuno razumljiv Agassijev odgovor "da je teško reći tko je od njih najbolji" jer su sva trojica osvojila Grand slamove na svim podlogama. 

On je, između ostalog, u intervjuu za CNBC otkrio gdje je 'puklo' između njega i aktualnog prvog reketa svijeta s kojim je surađivao nekoliko mjeseci tijekom 2017. godine.

Wimbledon 2017 - Day Two - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

- Želio sam pomoći. Moji razlozi su bili takvi da sam vjerovao da je za tenis najbolje ako nekako Novak može izvući najbolje iz sebe. Ali, onda, morate biti iskreni prema sebi, moj cilj je bio pomoći, ali ako stojim na putu ili ako zaustavljam proces ili se miješam u njega, onda je najbolje da se maknem s puta. Prečesto smo morali složiti da se ne slažemo i to je u redu. Novak je iskoristio dosta toga što smo radili i nadam se da mu je pomoglo - otkrio je osmerostruki Grand slam prvak.