Obavijesti

Sport

Komentari 0

Agassi: Mrzio sam igrati tenis, živio sam očev život

Agassi: Mrzio sam igrati tenis, živio sam očev život
1

Andre Agassi iz dana u dan pikanterijama iz svog privatnog života šokira sportski svijet. Otac ga je tjerao da igra tenis kojeg nikad nije mogao smisliti

VIDEO

U intervjuu za njemački Spiegel umirovljeni tenisač Andre Agassi i dalje zapanjuje javnost svojim izjavama. Nakon priznanja da je uzimao speed kao dijete i nosio periku, Amerikanac je izjavio da mu je tenis nikad nije bio drag. Dapače, mrzio ga je! Za sve krivi njegovog oca.
- Tenis me učinio jednim od većih igrača u povijesti igre, no istina je da sam ga ja uvijek mrzio. Danas mi niti najmanje ne nedostaje. Sve je to zbog toga što me otac tjerao trenirati ga dok sam bio dijete. Nisam želio igrati tenis, a morao sam. Živio sam tuđi, očev život, ne svoj - pojadao se Agassi.
Pobjede mu nikad nisu pružale neko zadovoljstvo, a teško je podnosio poraze.
- Svi smo se oduvijek ponašali na taj, brutalan način: nagrađuje nas se za egocentričnost, pobjeđuje naša narcisoidnost, tortura i izoliranost vodi tenisača do vrha. Kao igrač nisam mogao podnijeti da nisam savršen, nisam znao podnijeti poraz, nisam imao ravnoteže između poraza i pobjede; nikad mi pobjeda nije mogla donijeti radosti koliko mi je poraz mogao donijeti bola - rezignirano će Amerikanac.
Nakon što je upoznao svoju sadašnju suprugu Steffi Graf našao je srodnu dušu i duševni mir, a o svom kolegi Borisu Beckeru ima dobro mišljenje iako ga Njemac nije mogao smisliti.
- Nakon što me pobijedio u polufinalu Wimbledona 1995. godine izjavio je da sam elitist, izrazito nepopularan među kolegama, te da me protežiraju direktori turnira. Bilo je to najgore od svega što sam doživio. Osjetio sam njegovu osobnu averziju i to me jako pogodilo. Rane od toga ostale su jako duboke. Svejedno, nakon toliko vremena, mogu reći da danas volim Borisa - zaključio je Agassi za kojeg se još ne zna da li će snositi sankcije zbog kontroverznih izjava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići