Sport

Komentari 54

Agnelli priznao poraz: Superliga se ne može nastaviti nakon što su se povukli engleski klubovi

Agnelli priznao poraz: Superliga se ne može nastaviti nakon što su se povukli engleski klubovi

Nogometni moćnici vidjeli su da ne mogu samo tako uspostaviti monopol nad nogometom i da ne mogu samo tako manipulirati navijačima koji su u ovoj bitci odnijeli pobjedu. Superliga je tako doživjela konačan pad

Prosvjedi navijača i apeli igrača urodili su plodom. Super liga se neće nastaviti!

Iako Florentino Perez tvrdi kako on neće odustati od ovog projekta, Andrea Agnelli, njegov kolega i suputnik u kreiranju ove nogometne tvorevine, priznao je kako se Superliga ne može nastaviti nakon što se šest engleskih klubova povuklo iz natjecanja.

Serie A - Juventus v AS Roma

- Da budem iskren, teško da će išta biti od ovoga - rekao je predsjednik Juventusa, piše Reuters.

Agnelli je priznao poraz, ali Florentino Perez, dugogodišnji predsjednik Real Madrida, ne odustaje. I dalje vjeruje u ovaj projekt, ali problem je što se sve urušilo kao kula od karata, a njemu više nitko ne vjeruje. Toliko da navijači traže njegovu ostavku.

-  Ludo je što se u sve krenulo bez mnogo razmišljanja. Kada sam slušao Pereza kako objašnjava projekt mislio sam da se radi o šali. Bio bi čin dostojanstva da nakon ovog neuspjeha podnese ostavku - rekao je bivši predsjednik Reala Ramon Calderon.

Premier League - Leeds United v Liverpool

Konačni je to pad Superlige koja je nastala u nedjelju, a raspala se nakon nepuna tri dana.

Osnivanje ovog natjecanja stvorilo je velike prosvjede navijača diljem Europe, a sve je ubrzo urodilo plodom. Prvi se povukao Manchester City, a za njim i Liverpool, Chelsea, Manchester United, Tottenham pa Arsenal. Ostali su još Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid i Juventus, a uskoro bi izlazak iz Superlige mogli objaviti Inter i Milan.

Twelve of Europe

Nogometni moćnici vidjeli su da ne mogu samo tako uspostaviti monopol nad nogometom i da ne mogu samo tako manipulirati navijačima koji su u ovoj bitci odnijeli pobjedu.

I dokazali da novac ne može pobijediti ljubav prema klubu i strast prema nogometu.