Obavijesti

Sport

Komentari 14

Agüero odlazi iz Cityja nakon deset godina! Klub će mu podignuti kip ispred stadiona

Agüero odlazi iz Cityja nakon deset godina! Klub će mu podignuti kip ispred stadiona

Napadač Manchester Cityja, Sergio Aguero na kraju sezone odlazi iz kluba. 'Njegova legenda bit će neizbrisivo urezana u sjećanja svih koji vole klub', rekao je predsjednik Cityja

VIDEO

Rekorder u broju postignutih golova i jedan od najboljih napadača na svijetu Sergio Aguero (32) napustit će Manchester City na kraju sezone. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

13:20

Ugovor argentinskog napadača ističe na ljeto i klub je objavio kako isti neće biti obnovljen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Aguero koji je 2011. godine došao iz Atletico Madrida, zabio je 257 golova u 384 nastupa za klub iz Manchestera i trenutno je najbolji golgeter u povijesti Premijer lige.

U njegovu čast bit će podignut kip na stadionu Etihad, pored već postojećih statua Vincenta Kompanyja i Davida Silve.

- Sergiov doprinos Manchester Cityju zadnjih deset godina ne može se dovoljno naglasiti. Njegova legenda bit će neizbrisivo urezana u sjećanja svih koji vole klub i moguće čak i onih koji jednostavno vole nogomet - rekao je predsjednik Cityja, Khaldoon Al Mubarak.

Premier League - Manchester City v Chelsea

Argentinac je za Independiente počeo igrati još u mlađim uzrastima sve do 2006. godine kada je prešao u Atletico Madrid za 20 milijuna eura. U pet sezona ukupno je zabio 125 golova u 185 utakmica. 

Aguero je s 'Građanima' četiri puta osvojio titulu prvaka Engleske, ali najviše će pamtiti utakmicu u svojoj prvoj sezoni protiv QPR-a kada je u posljednjim sekundama donio Cityju titulu, a u klubu je ukupno osvojio 13 trofeja. U engleskom prvenstvu Aguero je zabio najviše hat-trickova, njih ukupno 12. 

Sergio Aguero File Photo

Argentinska zvijezda na društvenim se mrežama oprostila prigodnom porukom:

“Kada ciklus dođe do kraja, izvire puno osjećaja. Veliki osjećaj zadovoljstva i ponosa ostaje u meni zbog toga što sam u Manchester Cityju odigrao čitavih deset sezona, što nije uobičajeno za profesionalnog igrača u današnje vrijeme. Ukupno deset sezona s raznim uspjesima kroz koje sam uspio postati povijesni golgeter i razvio neraskidivu vezu sa svima onima koji vole ovaj klub. To su ljudi koji će zauvijek biti u mom srcu. Pridružio sam se u eri rekonstrukcije, 2011. godine, a pod smjernicama vlasnika i doprinosom mnogih igrača zaradili smo mjesto među najboljima na svijetu. Zadatak održavanja ove zaslužene privilegirane pozicije ostaje na drugima. Što se mene tiče, ja ću nastaviti davati sve od sebe do kraja sezone kako bismo osvojili još trofeja i donijeli još radosti navijačima. Tada će započeti novi stupanj i doći će do novih izazova, a ja sam potpuno spreman suočiti se s njima jednakim ponosom i profesionalizmom koje sam uvijek imao kako bih se nastavio nadmetati na najvišem nivou.”

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov