Obavijesti

Sport

Komentari 290

Ajla Tomljanović od US Opena igra pod zastavom Australije!

Ajla Tomljanović od US Opena igra pod zastavom Australije!
8

Uz Donnu Vekić i Anu Konjuh, Ajla je trebala biti budućnost hrvatskog tenisa. Sad će igrati za Australiju. I to već na US Openu. Veliki je ovo udarac za hrvatski tenis

VIDEO

Ajla Tomljanović (21) više neće nastupati za Hrvatsku. Ajla je u postupku dobivanja australskog državljanstva i igrat će za Australiju, piše ugledni The Sydney Morning Herald. Mlada Hrvatica ove je godine došla do rezultata karijere. Ušla je u osminu finala Roland Garrosa. No ovaj potez nitko nije očekivao. Čude se i Australci.

Ajla je najbolja hrvatska tenisačica, trenutno 56. igračica svijeta.

- Ajla će igrati kao Australka na Grand Slam turnirima. Na WTA turnirima igrat će pod australskom zastavom kad završi procedura dobivanja novog državljanstva. Pozdravljamo njezin dolazak u australski tenis i želimo joj sve najbolje - objavio je australski teniski savez, nakon vijesti od prelasku Ajle Tomljanović pod njihov stijeg.

Ajla je kći bivšeg hrvatskog rukometaša Ratka Tomljanovića i s obitelji živi na Floridi. Štićenica je Johna Everta, brata legendarne Chris Evert, čiju akademiju pohađa Ajla. Uz Donnu Vekić i Anu Konjuh, Ajla je trebala biti budućnost hrvatskog tenisa. Prošle sezone bila je tek 495. tenisačica svijeta, godinu prije borila se s mononukleozom, a ove je godine ušla među 60 najboljih tenisačica svijeta.

- S ovim curama osvojit ćemo Fed Cup - rekla je nedavno Iva MajoliNo morat će bez Ajle koja je izabrala Australiju za državu za koju će nastupati. 

Vekić rekla "ne" Englezima: Ponosna sam što sam Hrvatica

Britanci su se potajno nadali kako će Donna Vekić (18), perspektivna hrvatska tenisačica, zaigrati pod zastavom Velike Britanije. Ali Donna ih je odlučno odbila.

- Ponosna sam što sam Hrvatica i to namjeravam i ostati. Bilo je puno pitanja o tome, u prošlosti je možda i bilo šanse, ali sad to više nije opcija. Rodila sam se u Hrvatskoj i veliki smo domoljubi - rekla je tenisačica koja godinama trenira u Londonu.

Nije Ajla jedina

Ajla će se u Australiji pridružiti pravoj koloniji tenisačica i tenisača koji su uzeli australsko državljanstvo. Tamo su već Jarmila Gajdošova, sestre Rodjonove, Anastasja i Arina kao i dvojica Hrvata, Bernard Tomić i Marinko Matošević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 290
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku