Obavijesti

Sport

Komentari 258

Ajmo, crni! 'Vatreni' će protiv Perua zaigrati u novom dresu

Ajmo, crni! 'Vatreni' će protiv Perua zaigrati u novom dresu
16

Dva dana uoči prve od dvije prijateljske utakmice na američkoj turneji protiv Perua Hrvatski nogometni savez objavio je dvije nove garniture dresova za Svjetsko prvenstvo

VIDEO

Još sredinom prošle godine objavili smo fotografije novoga dresa hrvatske nogometne reprezentacije za ciklus 2018.-2020., odnosno predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Danas je dobio i službenu potvrdu.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi dres Vatrenih

Pokretanje videa...

00:16

"Vatreni" su objavili fotografije dvije nove garniture. Prva, standardno s kvadratićima kao dominantnim motivom, nije doživjela prevelike promjene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Umjesto stilizirane verzije, na kojoj kao da se vijore, uvodi se dizajn s pet stupaca crveno-bijelih kvadratića nazubljenih rubova s crvenim rukavima i gornjim dijelom leđa te bijelom pozadinom na leđima.

Veliki kvadrati odražavaju naš potencijal

Hlačice na prvom dresu ostaju bijele boje, a novina je boja štucna, koje više nemaju kvadratiće na sebi, nego su plave boje s bijelom trakom po sredini.

- Svaki hrvatski igrač ponosan je što može nositi jedan od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu. Sviđaju mi se veliki crveno-bijeli kvadrati jer odražavaju našu ambiciju i potencijal. Prvi put u karijeri povest ću hrvatsku reprezentaciju kao kapetan na Svjetsko prvenstvo i ovaj će dres imati posebno značenje za mene - rekao je Luka Modrić, kapetan "vatrenih".

 

Veću promjenu svakako je imao drugi, gostujući dres, na kojemu će prvi put u povijesti dominirati crna boja. Dizajn je isti kao na prvom dresu, tako da će s prednje strane biti tamnoplavi kvadratići. Tisak brojeva je narančaste boje.

I hlačice druge garniture bit će crne boje, a štucne će prvi put biti u narančastoj varijanti, s crnom trakom po sredini.

Protivnik to ne može ignorirati

Proizvođač dresa "vatrenih" je Nike, s kojim je HNS dogovorio suradnju još prije 17 godina i traje do danas.

- Kvadrati su veći nego ikad, čak dva do tri puta u odnosu na prethodne. Oni odražavaju odvažnost i ljepotu. Predimenzionirane kvadrate suparnik ne može ignorirati i stalan su podsjetnik na nacionalni ponos svakog igrača na terenu. Osim izvrsnosti u nogometu, Hrvatska ima jednu od vizualno najatraktivnijih momčadi današnjice. Hrvati su jako ponosni na svoje naslijeđe. Ono se manifestira kroz dresove sa šahovnicom, inspirirane hrvatskom šahovnicom - rekao je Pete Hoppins, viši kreativni direktor Nike Footballa.

Premijeru novog dresa Hrvatska će imati na utakmici protiv Perua u subotu u 1:30 ujutro na stadionu Hard Rock u Miamiju. Izabranici Zlatka Dalića u toj i u utakmici protiv Meksika (srijeda, 4 ujutro) zaigrat će u drugoj, crno-plavoj garnituri, potvrdili su nam iz HNS-a.

Dresovi će se naći u prodaji 29. ožujka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske