Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Ako izbore SP 2022., Rusi će moći nastupiti - kao neutralni

Postavljen je mehanizam prema kojemu može podnijeti zahtjev za nastupom na neutralnoj osnovi, rekao je u ponedjeljak predsjednik WADA-ine Komisije za žalbe Jonathan Taylor

Foto: Reuters/PIXSELL
25 komentara

Svjetska antidopinška agencija (WADA) u ponedjeljak je objavila kako niti ruska nogometna reprezentacija, ukoliko se i kvalificira za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, na njemu neće smjeti nastupiti pod svojom zastavom zbog sankcija koje su izrečene toj zemlji, a prema kojima je Rusiji zabranjen nastup na velikim natjecanjima u sljedeće četiri godine.

Ranije u ponedjeljak je WADA zbog manipuliranja rezultatima testiranja i prikrivanja organiziranog dopinga koji je provođen uz pomoć moskovskog laboratorija zabranila Rusiji nastup na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima u nizu sportova u sljedeće četiri godine.

Izvršni odbor WADA-e svoju je odluku o suspenziji donio nakon što su njegovi članovi zaključili kako je u laboratoriju u Moskvi došlo do manipuliranja uzorcima, podmetanja lažnih dokaza i brisanja dokumenata koji su bili povezani s pozitivnim nalazima na testovima i pomoću kojih se lako moglo otkriti tko su sportaši koji su se služili nedopuštenim sredstvima.

DOPINŠKI SKANDAL Hoće li u Split? Rusi izbačeni s Igara u Tokiju i SP-a u Kataru!

Odluka Izvršnog odbora o kažnjavanju Rusije bila je jednoglasna, objavio je glasnogovornik Svjetske antidopinške agencije.

Iz Fife su nakon te odluke WADA-e zatražili pojašnjenje vezano za ruske nogometne reprezentacije.

- Ako se Rusija i kvalificira, neće smjeti nastupiti pod tim imenom već je postavljen mehanizam prema kojemu može podnijeti zahtjev za nastupom na neutralnoj osnovi - izjavio je predsjednik WADA-ine Komisije za žalbe Jonathan Taylor.

(jt)

Naši partneri pišu
Message