Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Ako je Dinamo smiješan, što je tek onda Hajduk?!'

'Ako je Dinamo smiješan, što je tek onda Hajduk?!'
1

Damir Vrbanović, izvršni direktor Dinama, izašao je pred novinare i osvrnuo se na posljednje izjave iz Splita. Kaže, želi da javnost bude informirana...

VIDEO

Dinamo je otišao na četiri boda i sada im više ne trebaju strani suci. Ma to je smiješan klub, rekao je direktor Hajduka Fredi Fiorentini nakon odluke Zagrepčana da povuku zahtjev da strani suci sude završnicu prvenstva. Odgovor iz Maksimira stigao je vrlo brzo.
- Ne želimo se spuštati na nivo komunikacije naših prije svega sportskih rivala iz Splita, no nećemo dopustiti da netko 'pljuje' po našem klubu i naziva ga smiješnim - rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović. Uoči redovne konferencije za novinare u Maksimiru održao je poduži monolog.
- Nisam ovdje s namjerom da se sve ovo svede na prepucavanja Dinama i Hajduka, već sa željom da javnost dobije potpune informacije - rekao je Vrbanović pa objasnio zbog čega je Dinamo uopće podnio sporni zahtjev.
- Dinamo se ponašao kao odgovoran sudionik natjecanja 1. HNL. Upozorili smo na opasnost i težinu susreta Hajduka i Dinama u zadnjem kolu i zaključili smo da će tu utakmicu teško odsuditi naši suci - kaže Vrbanović i nastavlja:
- Zahtjev smo podnijeli na vrijeme, uputili i požurnicu, no sastanak Izvršnog odbora bio je potpuni fijasko. Rekli su nam da je naš zahtjev bespredmetan jer ga fizički nije mogući provesti. A sve zajedno naišlo je na podsmijeh u Hajduku. I što smo mogli? Ili Izvršni dovesti do potpune lakrdije ili jednostavno reći da sve to nema smisla... Izabrali smo ovu drugu opciju.
Izvršni direktor Dinama još jedanput se vratio na Fiorentinijevu definiciju modrih kao "smiješnoga kluba".
- Ako se Dinamo naziva smiješnim, kakav je onda klub koji se nikada nije ogradio od rasističkog ponašanja svojih navijača? Ili klub koji se nikada nije ogradio od ponašanja svog bivšeg igrača koji je Varaždincima zamjerio na borbenosti?! A odluke disciplinskog suca, kojeg su oni postavili, mijenjaju kako im odgovora - aludirao je Vrbanović na smanjenje kazne crvenog kartona Srđanu Andriću.
Osvrnuo se i na Ligu 16 koja će, kaže, doživjeti totalni debakl.
- Ideja o Ligi 16 nije uopće loša, ali je u trenutačnim gospodarskim uvjetima jednostavno nemoguća. Pazite, Dinamo je financijski najjači klub u ligi, a i mi moramo drastično rezati troškove, kako će onda mali klubovi opstati? Ove godine svi još 'grickamo' sponzorske ugovore, no dogodine toga više neće biti. Razgovarao sam sa velikim ulagačima poput T-Coma ili Croatia osiguranja, koji su dosada ulagali u naš nogomet. Pitajte koliko će dati slijedeće sezone. Odgovor će biti frapantan... - rekao je Vrbanović i dodao:
- Kada se razgovaralo o tom projektu, nitko nije napravio detaljnu analizu tržišta i stanja u nogometu. Sve se napravilo stihijski i totalna je budalaština da je to uspjeh hrvatskog nogometa i mog dragog prijatelja Igora Štimca, pod čijim vodstvom se Udruga prvoligaša potpuno raspala! Ne želim da ispadne da nekoga napadam i da na osobnoj razini komuniciram s nekim već samo da se sve ovo zabilježi, sada, prije početka Lige 16, da se javnost upozna s tim pa ćete vidjeti za godinu dana da sve ovo nije imalo nikakvog smisla - završio je Damir Vrbanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz