Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
26 komentara

'Ako je Dinamo smiješan, što je tek onda Hajduk?!'

Damir Vrbanović, izvršni direktor Dinama, izašao je pred novinare i osvrnuo se na posljednje izjave iz Splita. Kaže, želi da javnost bude informirana...

I. Kralj
Foto: I. Kralj
26 komentara

Dinamo je otišao na četiri boda i sada im više ne trebaju strani suci. Ma to je smiješan klub, rekao je direktor Hajduka Fredi Fiorentini nakon odluke Zagrepčana da povuku zahtjev da strani suci sude završnicu prvenstva. Odgovor iz Maksimira stigao je vrlo brzo.
- Ne želimo se spuštati na nivo komunikacije naših prije svega sportskih rivala iz Splita, no nećemo dopustiti da netko 'pljuje' po našem klubu i naziva ga smiješnim - rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović. Uoči redovne konferencije za novinare u Maksimiru održao je poduži monolog.
- Nisam ovdje s namjerom da se sve ovo svede na prepucavanja Dinama i Hajduka, već sa željom da javnost dobije potpune informacije - rekao je Vrbanović pa objasnio zbog čega je Dinamo uopće podnio sporni zahtjev.
- Dinamo se ponašao kao odgovoran sudionik natjecanja 1. HNL. Upozorili smo na opasnost i težinu susreta Hajduka i Dinama u zadnjem kolu i zaključili smo da će tu utakmicu teško odsuditi naši suci - kaže Vrbanović i nastavlja:
- Zahtjev smo podnijeli na vrijeme, uputili i požurnicu, no sastanak Izvršnog odbora bio je potpuni fijasko. Rekli su nam da je naš zahtjev bespredmetan jer ga fizički nije mogući provesti. A sve zajedno naišlo je na podsmijeh u Hajduku. I što smo mogli? Ili Izvršni dovesti do potpune lakrdije ili jednostavno reći da sve to nema smisla... Izabrali smo ovu drugu opciju.
Izvršni direktor Dinama još jedanput se vratio na Fiorentinijevu definiciju modrih kao "smiješnoga kluba".
- Ako se Dinamo naziva smiješnim, kakav je onda klub koji se nikada nije ogradio od rasističkog ponašanja svojih navijača? Ili klub koji se nikada nije ogradio od ponašanja svog bivšeg igrača koji je Varaždincima zamjerio na borbenosti?! A odluke disciplinskog suca, kojeg su oni postavili, mijenjaju kako im odgovora - aludirao je Vrbanović na smanjenje kazne crvenog kartona Srđanu Andriću.
Osvrnuo se i na Ligu 16 koja će, kaže, doživjeti totalni debakl.
- Ideja o Ligi 16 nije uopće loša, ali je u trenutačnim gospodarskim uvjetima jednostavno nemoguća. Pazite, Dinamo je financijski najjači klub u ligi, a i mi moramo drastično rezati troškove, kako će onda mali klubovi opstati? Ove godine svi još 'grickamo' sponzorske ugovore, no dogodine toga više neće biti. Razgovarao sam sa velikim ulagačima poput T-Coma ili Croatia osiguranja, koji su dosada ulagali u naš nogomet. Pitajte koliko će dati slijedeće sezone. Odgovor će biti frapantan... - rekao je Vrbanović i dodao:
- Kada se razgovaralo o tom projektu, nitko nije napravio detaljnu analizu tržišta i stanja u nogometu. Sve se napravilo stihijski i totalna je budalaština da je to uspjeh hrvatskog nogometa i mog dragog prijatelja Igora Štimca, pod čijim vodstvom se Udruga prvoligaša potpuno raspala! Ne želim da ispadne da nekoga napadam i da na osobnoj razini komuniciram s nekim već samo da se sve ovo zabilježi, sada, prije početka Lige 16, da se javnost upozna s tim pa ćete vidjeti za godinu dana da sve ovo nije imalo nikakvog smisla - završio je Damir Vrbanović.

Naši partneri pišu
Message