Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Ako Perišić da ono što može i zna, ja se ne bojim nikoga...'

'Ako Perišić da ono što može i zna, ja se ne bojim nikoga...'
1

S dojmom kako bi ova reprezentacija s Ivanom Perišićem u nekadašnjoj formi bila daleko moćnija i spreman za najveće stvari složio se i izbornik Zlatko Dalić, koji vjeruje da će Ivana podići gol protiv Islanda.

VIDEO

Navodni telefonski poziv misterioznog čelnika Fife, koji su neki mediji objavili uoči utakmice s Islandom, izbacio je izbornika Zlatka Dalića iz uobičajene kolotečine. 

- Niti me tko zvao, niti se javljam na nepoznate brojeve. I kakva je to uopće konstrukcija da bi mene netko zvao da stavim u igru Luku Modrića i ostale starije igrače. Pa valjda ste me upoznali toliko da znate da ja tako ne funkcioniram, nemojte me gurati u takve stvari - kazao je nakon službenog dijela press konferencije izbornik, koji se složio s našom konstatacijom kako je od igrača koji su nominalno standardni prvotimci, najveći dužnik Ivan Perišić

Je li mu gol protiv Islanda digao samopouzdanje, jeste li razgovarali s njim, i što on kaže na tu temu?

- U pravu ste, Perišić mora pokazati ono što je, što on ima u sebi, što smo uostalom već puno puta viđali od njega. Problem je što je od njega očekujem veći doprinos u obrani, i on se tu jako puno potroši. To je možda i moja krivnja, jer ja to tražim od njega, i on to ispunjava. Ako Bog da da on proradi u fazi napada, onda se ja više ničega ne bojim.

U kakvom je stanju Ante Rebić, kad će se on priključiti treninzima?

- On će biti dobar, već trenira. Imamo nekih problema, ali vjerujem da će svi biti zdravi i na raspolaganju za pripremu utakmice protiv Danske.

Izjavili ste da je ovo ''utakmica istine''. Za koga, za cijelu generaciju, za ove igrače, za vas...?

- Za sve nas. Stvarno mislim tako. Ako mi protiv Danske ne potvrdimo ovo što smo napravili do sada, što nam onda znače tri pobjede, a ako ćemo biti sretni s ovim što smo prošli skupinu, onda to po meni nije to, bolje bi bilo da smo se mjesec dana kupali, nego putovali Rusijom. Naravno, možda ljudi budu u nedjelju bolji od nas i zasluženo pobjede, ali ne smijemo tako unaprijed razmišljati. 

Koliko ste zadovoljni onim što je reprezentacija odigrala do sada?

- Jako sam zadovoljan, tri pobjede, gol razlika 7-1, a i taj jedan smo primili iz penala. Malo smo promijenili i stil igre, sad smo agresivniji prema protivniku, kompaktniji smo u obrani.... Jako sam zadovoljan, čak se i svjetski mediji slažu da smo u prvoj fazi natjecanja pokazali najviše. Ali, sada to treba potvrditi, bez potvrde protiv Danske nema ništa. 

Protiv Islanda ste pred kraj susreta zaigrali s tri igrača u zadnjoj liniji, je li to taktička novost koju ćemo gledati i u narednim utakmicama?

- Nije mi to plan, ali kako je Island uveo drugu špicu, preskakao igru, to je bio naš odgovor. Naravno, moguća je opcija u nekim situacijama. Mi se nekako najbolje snalazimo u 4-1-4-1 sustavu, u kome i Luka i Ivan igraju u prirodnim ulogama u kojima igraju i u svojim klubovima, Barceloni i Realu, gdje imaju Busquetsa i Casemira. Nama su tu Brozović i Badelj...

Tko je u prednosti od njih dvojice?

- Meni je Badelj uvijek bio ispred, ali splet okolnosti je doveo do toga da je Brozović upao u momčad, bilo je dobro i sada je tako. Badelj je jučer pokazao najviše. 

Tko je još dobro odigrao osim Brozovića i Badelja?

- Pivarić je bio dobar, stoperi isto tako, a vidi se i da Pjaca, Kovačić i Jedvaj nemaju ritma utakmica, ali i da nam mogu koristiti, mogu. Ćaleta - Car je od svih igrača na SP odigrao najviše utakmica u sezoni, igrao je polufinale El, tri puta bio jd prvak Austrije... Taj momak je zaslužio po svemu biti ovdje, bez ikakvog poguranca, igrao je, šutio, i sam se probio...

Što bi savjetovali igračima koji ne igraju?

- Pričao sam s Kovačićem, a isto važi i za Jedvaja, Pjacu..., ma za sve koji ne igraju. Rekao sam mu: ''Kova, vidiš da to nije to, vidiš da nemaš kontinuitet, da moraš igrati...'' Bez konstante nastupa ni ne može bolje od ovoga, a ako se zadovolji ovim, neće biti dobro za njega. On, Pjaca i Jedvaj moraju ići negdje i igrati. 

Kakvu utakmicu očekujete protiv Danske?

- Oni su čvrsti kao Island, isto preskaču igru, ali klasa su više nego Island. Vukojević se tek vratio, vidjet ćemo kakva su njegova zapažanja, analizirat ćemo i pripremiti utakmicu kao i svaku do sada. Ali kao što mi gledamo njih, tako i oni gledaju nas. Bit će tu svega. Ovo je ''utakmica istine'', dati sve od sebe, pa što bude. Mislim da su igrači napokon jaki i u glavama, da neće popustiti. Nije ovo generacija koja nema trofeja, većinu čine igrači velikih klubova koji su igrali velike utakmice i osvajali trofeje. Od njih očekujem da taj mentalitet prenesu i na ostale. Kad smo izborili Mundijal, ja sam razmišljao i molio Boga samo kako proći skupinu,. Sad kad smo je prošli, idemo dalje, korak po korak. Jesmo li mi za to...?

Kao gledate na kvalitetu nogometa na SP?

- Nogomet je i trka, i agresija, i defenziva... ima tu svega. Sve ekipe su taktički posložene, imaju dobar blok, nije više nogomet takav da utakmice završavaju rezultatom 4-4,  5-5... Vidite tko je prošao bez većih problema, mi, Urugvaj, Francuska i Rusija, ostali se muče. Ovo je nogometno gledano jako dobro prvenstvo.

Je li ta izjednačenost rezultirala time da nema favorita?

- Da, nema, ali ipak će na koncu doći gore Brazil... Kad igraš s Brazilom, oni su 30% gore. Mi dođemo s njima igrati u Liverpool, pa imam osjećaj da su oni 30% već pobijedili. To moramo sebi izbiti iz glava, svakome respekt, ali mi moramo vjerovati da smo bolji od ostalih i tako se postaviti. Zato sam stavio Luku protiv Islanda, da on podigne ove ostale, jer oni su s njim 20% bolji. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske