Obavijesti

Sport

Komentari 50

Ako Zorana Mamića ne bude, Krznar će postati šef "modrih"

Ako Zorana Mamića ne bude, Krznar će postati šef "modrih"
8

DVOJAC ZA KORMILOM? Trener Dinama Zoran Mamić jučer je vodio trening, bio je nasmijan i opušten, ali dugo se zadržao u razgovoru s Cvitanovićem i Krznarom

VIDEO

U Moravskim Toplicama, oazi mira, gdje Zoran Mamić priprema momčad za Europu, Uskokov “tornado” poremetio je planove. Više se ne priča o Ligi prvaka i derbiju s Hajdukom, nego o tome tko će, ako Mamić ne bude mogao, voditi momčad u Europi. Na klupu bi sjeli Damir Krznar i Igor Cvitanović.

Krznar je čovjek od najvećeg Mamićeva povjerenja i on bi u takvom raspletu situacije, iz današnje perspektive prilično realnom, bio prvi među jednakima. Na HNS-ovoj trenerskoj akademiji Krznar je bio najbolji student, a Zoran svakodnevno upija njegove savjete o taktici i pripremi.

- Još dok sam aktivno igrao, dok je karijera trajala, paralelno sam stekao "A" i "B"-trenersku licenciju - kaže Krznar.

Igračku karijeru prekinuo je u zimu 2009. godine te odmah preuzeo kadete zaprešićkog Intera. Nakon šest mjeseci Ilija Lončarević ga je pozvao za svog pomoćnika. Radio je s iskusnim mentorom godinu dana, a onda je stigao poziv Dinama. Ovog puta s druge strane žice bio je Zoran Mamić, koji ga obožava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I maskira se ako zatreba

- Prvo sam radio s Krunom Jurčićem, potom s Antom Čačićem. Nakon toga je opet došao Kruno, pa Branko Ivanković i sad, evo, radim s Mamićem - kaže Krznar.

Snimao je protivnike, vodio treninge, a kad je trebalo, Krznar se znao maskirati u sakupljača lopti i davati upute, kao Luisu Ibáñezu 2011. protiv Ajaxa. Nema tog zadatka koji Krznar ne bi izvršio.

Trikovima "kupuje" igrače

Svi su treneri imali veliko poštovanje prema njemu i sutra bi mu, da je trebalo, bez problema ostavili momčad. No osim stručnog stožera, Krznara voli cijela momčad. Od kapetana Domagoja Antolića do pričuvnoga golmana.

- Odnos je OK. Ne zbog mene nego zbog cijelog stožera. Ja imam jako korektan odnos prema momčadi, prije svega zato što sam bio igrač i imam razumijevanja. Uspijevam ih dobiti na nekakvu ironiju, na nekakve svoje trikove, na nekakvu šalu, ali isto tako, kad sam siguran da su nešto krivo napravili, nije mi problem podviknuti. Ali nemaju zamjerke jer ako si siguran da si u pravu... - govori Krznar.

Zoran Mamić još je trener, no nakon što je Uskok pokrenuo istragu, dugo je razgovarao s Krznarom i Cvitanovićem. Nekoliko sati nakon što je saznao da mu je Uskok u stanu, Zoran Mamić nije djelovao kao utučen čovjek, s momčadi je odradio jutarnji trening, a nakon povratka u hotel sjeo je na sok, smijao se kao da je momčad izborila Ligu prvaka.

Kažu da izgled vara, no Zoran doista nije izgledao kao netko koga sumnjiče za mito i utaju poreza. Igrači, koji su sjedili stol do njega, nisu imali pojma što se događa s njihovim trenerom. Portugalci Pinto, Eduardo i Gonçalo pili su kavu i šalili se te gledali na laptopu nogometnu utakmicu. No eventualni odlazak Zorana Mamića itekako bi poremetio Dinamove planove, koji su ove sezone visoki. Najviši do sada.

Desetak dana do Fole

- Siguran sam da će ove godine Dinamo biti konkurentniji nego što je bio prethodnih godina - rekao je večer uoči Uskokove akcije trener Dinama.

Luksemburg je blizu, Fola Esch je prvi protivnik na putu do europske elite, do te utakmice ostalo je desetak dana. U momčad je puno uloženo, a Dinamo bi mogao, što je u srijedu navečer bilo potpuno nezamislivo, ostati bez - Mamića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener