Obavijesti

Sport

Komentari 10

Akrapović usporedio Dinamo s Bayernom: Tako to rade veliki

Akrapović usporedio Dinamo s Bayernom: Tako to rade veliki
1

Bod bi na Maksimiru bio nešto sjajno za moje momke, na tom bi bodu puno toga gradili za budućnost, rekao je trener Splita Bruno Akrapović u najavi gostovanja kod Dinama u subotu u 15 sati

VIDEO

Prije deset dana momčad Brune Akrapovića inkasirala je 'pola tuceta' u Maksimiru, no Dinamovih uvjerljivih 6-0 nije obeshrabrilo trenera Splita, koji se nada da bi njegova momčad muškom i agresivnom igrom mogla do boda.

Kakva su očekivanja uoči drugog gostovanja na Maksimiru?

- Znamo kvalitetu Dinama, ali i mi smo se digli, bez obzira na to što nismo kompletni. Idemo s puno optimizma, idemo se nadigravati te što je najvažnije pokazati jedno drugo lice od onoga koje smo pokazali u Kupu. Puno zavisi o Dinamu, ali će se nešto pitati i nas.

Je li optimistično najaviti kako se idete nadigravati s Dinamom?

- Ne mislim na nadigravanje u klasičnom smislu, to bi bila utopija. U nogometu je nadigravanje i između trenera i trenera. Gledam njihove igrače i stil igre, i onda slažem taktiku kako se najbolje tome suprotstaviti. Nekad dođete do zaključka da vam fali igrača koji bi vam plan proveli u djelo, pa onda pokušate taktički nadmudriti protivnika.

Primili ste šest golova u prvom ogledu, je li glavni razlog što ste došli na utakmicu nekompletni, bez šest igrača?

- Nije mi to alibi. To je sve bilo do igrača. Nema nam ni sada Jakića, Jurendića, Duke i Vidovića, vidjet ćemo kako će ostali iskoristiti prilike koje dobiju. Ali odmah moram naglasiti da ih ne mogu puno kriviti, teško je kad debitirate u takvoj utakmici.

Koliko je bitno držati nulu što duže?

- Mi smo i u prvoj utakmici držali nulu do 27. minute, primili smo gol svojom krivicom i onda se raspali. Ti prostori unutar šesnaesterca sa strane su najopasniji za takve momčadi. Dinamo, slično kao i Barcelona dobro to koriste, ali i mi smo nešto radili na tome da to spriječimo. Ako se igrači postave muški, ako dobro odrade u obrani, postoji mogućnost da nešto napravimo iz kontre i polukontre.

Je li vam ipak malo lakše nakon pobjede nad Cibalijom?

- Situacija je povoljnija, igrači mogu mirnije raditi, ali za mene nije lakša, jer mi non stop nešto nedostaje, nedostaje mi barem 4-5 važnih karika za ono što bih želio odigrati. Ja to ne pokazujem igračima, ali sam u stresu planiranja i razmišljanja o nekim budućim vremenima.

Bi li bod bio senzacija?

- Apsolutno, bod bi bio nešto sjajno za moje momke, na tom bi bodu puno toga gradili za budućnost.

Tko vam je najveća prijetnja iz redova Dinama?

- Rekao sam uoči Kupa da su to Hodžić i Stojanović, ispada da sam prepoznao i pogodio tko će biti najbolji. Ali kod njih može bljesnuti bilo tko, Sammir ili netko drugi, oni imaju kvalitetu na svakoj poziciji, samo je pitanje koliko ćemo im mi dopustiti da se razmašu.

Dinamo ne blista ovoga proljeća, jedino su vas natrpali?

- To je karakteristika velikih momčadi. I Bayern se na početku sezone provlačio u Bundesligi, svi su bili nezadovoljni, a sada svakome utrpa pet komada. Kod takvih momčadi je samo pitanje kada će profunkcionirati. Ali neću previše o njima...

Dosta častite Dinamo, usporedili ste ih s Bayernom...

- Ma mogao sam spomenuti i Hajduk i Rijeku, to su klubovi koji rade i planiraju dugo unaprijed. Bilo bi sjajno da ja mogu već sada planirati narednu sezonu, i pomalo dovoditi igrače za ono što želim igrati sljedeće sezone. To bi bio iskorak i planski rad. Mi ostali koji to ne možemo, imamo puno problema u uigravanju, stvaranju momčadi. Stalno je neka neizvjesnost, zato i 'lete' treneri, jer ne mogu planirati i raditi na vrijeme, nego stalno kaskaju za vremenom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu