Obavijesti

Sport

Komentari 2

Alanyaspor oduševio: Šuralovoj obitelji isplatit će cijeli ugovor

Alanyaspor oduševio: Šuralovoj obitelji isplatit će cijeli ugovor
1

Turci su učinili prekrasnu gestu. Naime, Alanyaspor je Šuralovoj obitelj odlučio isplatiti cijeli ugovor, odnosno sve plaće koje je češki napadač trebao dobiti do isteka ugovora koji mu je vrijedio još dvije i pol godine

VIDEO

Sportsku javnost ovog je tjedna šokirala tragična pogibija bivšeg češkog reprezentativca Josefa Šurala (28) koji je nastradao u prometnoj nesreći.

Sedmorica igrača unajmila su VIP kombi kako bi se vratili kući nakon remija 1-1 kod Kayserispora, ali pet kilometara od Antalye doživjeli su nesreću. Šural je preminuo, a Papiss Cisse, Steven Caulker, Djalma Campos, Baiano, Welinton i Isaac Sackey su ozlijeđeni, ali vjeruje se lakše.

Šural je stigao u bolnicu u kritičnom stanju i liječnici ga nisu mogli spasiti. Prema riječima predsjednika kluba Hasana Cavusoglua, vozač i suvozač zaspali su te je vozilo izgubilo kontrolu.

Ipak, Turci su učinili prekrasnu gestu. Naime, Alanyaspor je Šuralovoj obitelj odlučio isplatiti cijeli ugovor, odnosno sve plaće koje je češki napadač trebao dobiti do isteka ugovora koji mu je vrijedio još dvije i pol godine. Bit će to značajna financijska potpora za Šuralovu suprugu i dvije kćeri.

Šural je žurio u razgledavanje, a stradao je jer nije bio vezan
Šural je žurio u razgledavanje, a stradao je jer nije bio vezan

Šural je igrao za Brno, Slovan Liberec i prašku Spartu, a u Alanyaspor je došao ove zime. Igrajući za Liberec, zabio je gol Hajduku 2015. u playoffu za Europsku ligu. Igrao je oba susreta, u prvom je bio asistent.

Za češku je reprezentaciju odigrao 20 utakmica i zabio jedan gol. Na Euru 2016. u Francuskoj igrao je i protiv Hrvatske (2-2), ušavši u 67. minuti.

Žurio u razgledavanje

Ovo su najljepši trenuci u mom životu. Veselimo se životu u četvero. Dobro došla u obitelj, malena princezo, napisao je na društvenim mrežama u veljači Josef Šural tek rođenoj kćeri.

Samo dva mjeseca kasnije na društvenim se mrežama nogometni svijet oprašta od Josefa. Češki je reprezentativac u 29. godini preminuo nakon što se sa šest suigrača iz Alanyaspora vraćao s utakmice u Kayseriju.

“Sad si na posebnome mjestu, želim puno snage tvojoj obitelji da izdrži u ovim teškim trenucima. Počivao u miru”, napisao mu je dojučerašnji suigrač, bivši igrač Dinama Junior Fernandes.

Sušić: Ovo je strašno, trenirao sam momke koji su stradali...
Sušić: Ovo je strašno, trenirao sam momke koji su stradali...

Trenirao ga Sušić

Sućut su Alanyasporu i Josefovoj obitelji poslali i Barcelona, Ajax, Dinamo, svi češki klubovi, Petr Čech..., a u tom je klubu trener bio Safet Sušić.

- Šural je u klub došao ove godine, ne poznajem ga, ali 2-3 igrača koji su ozlijeđeni u nesreći sam trenirao. Strašno je to što se dogodilo - rekao nam je Sušić.

Sa Šuralom su putovali Papiss Cisse, Djalma Campos, Baiano, Welinton, Isaac Sackey i Steven Caulker. Svi su lakše ozlijeđeni. Nagađa se da su oba vozača (i onaj koji je u tom trenutku vozio i drugi vozač koji se s njim izmjenjivao za volanom) zaspala pet kilometara prije centra grada, a minibus se prevrnuo. Kako bus nije uništen, nagađa se da je Šural ispao iz njega jer nije bio vezan.

Preminuo je u bolnici od teških ozljeda glave te višestrukih prijeloma ruku, nogu i prsa. U bolnicu je stigao u kritičnom stanju i nije preživio operaciju. Vozači su privedeni i pokrenuta je istraga o nesreći.

Josef i suigrači unajmili su minibus kako bi se što prije vratili s gostovanja kod Kayserispora. Naime, ostatak momčadi i stožer putovali su avionom u ponedjeljak.

- Htjeli su što više od dva slobodna dana iskoristiti za razgledavanje Turske, stati na nekim destinacijama... - rekao je glasnogovornik kluba.

U Tursku je stigao u siječnju iz praške Sparte, a prije je nosio dresove Slovana iz Libereca i Brna. Protiv Hajduka je 2011. u playoffu Europske lige asistirao u prvoj (1-1) i zabio u drugoj utakmici na Poljudu za pobjedu 1-0, a za češku je reprezentaciju jednu od 20 utakmica odigrao na Euru 2016. protiv Hrvatske (2-2). Bio je napadač.

Šural iza sebe ostavlja suprugu i dvije kćeri. Kao i tugu u cijelom nogometnom svijetu.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu