Obavijesti

Sport

Komentari 125

Alarm: Hrvatska je tek jednom kvalifikacije otvorila porazom! Te su i završile - neuspjehom...

Alarm: Hrvatska je tek jednom kvalifikacije otvorila porazom! Te su i završile - neuspjehom...
18

No, isto tako, sjećate li se Slovenije u Splitu? Ili mučenja s Maltom ili Litvom, remija s Estonijom i Finskom, poraza u Gruziji...? Nakon svih tih kikseva Hrvatska je prošla na veliko natjecanje

VIDEO

Nećemo gledati (samo) famozni Transfermarkt, koji "vatrene" procjenjuje na 308, a Slovence na 135 milijuna eura. Mjerodavnija je Fifina ljestvica, gdje je Hrvatska 11., a Slovenija 62. Pedeset i jedno mjesto niže.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić nakon poraza u Sloveniji

Pokretanje videa...

Dalić nakon poraza u Sloveniji 02:59

A najvažnije je zapravo da su Slovenci nominalno četvrta najjača reprezentacija kvalifikacijske skupine. Tek četvrta. Ali dok su naši nogometaši na Stožicama skupljali kartone, njih pet, uglavnom iz nemoći, Kekova je družina prvi put u desetoj međusobnoj utakmici srušila "vatrene". Koji su imali sedam igrača iz finala Svjetskog prvenstva iz Rusije! I na Lužnjikiju tog 15. srpnja 2018. i sinoć na Stožicama igrali su Vrsaljko, Lovren, Vida, Modrić, Brozović, Perišić i Kramarić.

S druge strane, Miha Mevlja (30), koji je počistio sve opasnosti, igra u Sočiju, a Petar Stojanović je treći izbor za desnog beka Dinama i član je udarnih 11 Slovenije.

Luka Modrić u utakmicu je ušao kao rekorder po broju nastupa, jer sa 134 stigao je Darija Srnu, a s terena je izlazio gotovo suznih očiju. On je opet dao sve od sebe, ali to definitivno nije bila prava Hrvatska.

Ljubljana: Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo između Slovenije i Hrvatske

No, idemo okrenuti priču. Sjećate li se Slovenije u Splitu? Ili mučenja s Maltom i Litvom, remija s Estonijom i Finskom, poraza u Gruziji...? Znate li što je zajedničko svim tim kiksevima? Nakon svih Hrvatska je otišla na veliko natjecanje.

OK, alarmantno zvuči da jedini put u povijesti kad je Hrvatska porazom otvorila kvalifikacije, nije se plasirala. Bilo je to u jesen 1998. kada je Irska u Dublinu pobijedila Ćirine trupe 2-0 i te su kvalifikacije za Euro 2000. završile neuspjehom. Ali Zlatko Dalić jasno je rekao:

World Cup Qualifiers Europe - Group H - Slovenia v Croatia

- Treba nam 21 ili 22 boda i uopće nije važno kako ćemo ih i gdje osvojiti.

Točno, Hrvatska je samo triput (Ćiro za Euro 1996., Kranjčar za SP 2006. i Bilić za Euro 2008.) blistala u kvalifikacijama, iako je i tada bilo kikseva. Sve ostale bile su trnovite i čupave. Pa i Dalićeve za Euro 2020.

Zasad jedino znamo da ni jedan od tog 21 ili 22 boda neće doći iz Ljubljane i da Dalić nakon ovog mini-ciklusa neće biti zadovoljan. Jer najavio je da bi sedam bodova bio dobar ulov. Valjda nećemo strepiti za onih šest protiv Malte i Cipra u Rijeci...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti