Obavijesti

Sport

Komentari 10

Alba prejaka: Cedeviti četvrti poraz u pet susreta u Euroligi

Alba prejaka: Cedeviti četvrti poraz u pet susreta u Euroligi
9

Cedevita je u petom kolu Eurolige četvrti put izgubila. Bolja od nje bila je Alba iz Berlina 80-67 u Draženovu domu. Ukić je bio najbolji kod Cedevite s 15 koševa

VIDEO

Košarkaši Cedevite izgubili su u petom kolu od Albe u Draženovom domu 67-80. Cedeviti je to četvrti poraz u pet odigranih kola u Euroligi.

- Potajno sam se nadao da s dva razigravača možemo kontrolirati igru, ali previše smo improvizirali i nailazili na zid. A onda im uz to i dopuštali lake poene. Igrači Albe bili su puno agresivniji, moji dečki danas su možda dali najmanje od početka sezone - rekao je Jasmin Repeša nakon poraza.

U Draženovom domu ponovno je zaigrao Leon Radošević, ali u dresu Albe.

- Za mene je ovo bila teška utakmica. Prvi put sam u ovoj dvorani, a nisam igrač Cibone. Bilo je emotivno i teško igrati ovdje. Ni fizički mi nije bilo lako. Marko Banić je ozlijedio leđa dan prije utakmice pa je teret pao na nas ostale centre - rekao je Radošević,koji je zabio 14 koševa.

Cedevita je nakon prve četvrtine imala 25-21 ponajviše zahvaljujući raspoloženom Tomislavu Zubčiću koji je ubacio 9 koševa, sve trice i to sa stopostotnim učinkom. Cedevita je igrala agresivno i sve je to izgledalo dosta dobro na parketu. 

Repeša ne može biti zadovoljan kako su njegovi igrači odigrali drugu četvrtinu. Alba je stigla prednost Cedevite i minutu prije kraja otišla na najvećih sedam koševa prednosti. Na kraju 35-42 za Albu. Cedevita je tu četvrtinu izgubila s 11 razlike.

Stvari nisu bile ništa bolje za Cedevitu u trećoj četvrtini. Pokušavali su domaći sve kako bi dostigli vodstvo Albe, ali to im nije uspijevalo. U posljednjoj četvrtini Alba je krenula s 11 koševa prednosti. Cedevita je stigla na sedam koševa zaostatka, ali gosti nisu popustili i na kraju su slavili 80-67.

Najbolji kod Cedevite bio je Roko Ukić s 15 koševa. Tomislav Zubčić zabio je 13 koševa. Kod gostiju najbolji je bio Jamel McLean s 20 koševa.

Efes dobio Real, Šarićevih 13 koševa

Košarkaši Efesa bili su bolji od Reala 75-73. Dario Šarić je u redovima Efesa igrao 23 minute i zabio je 13 koševa i imao je pet skokova. Bio je drugi najbolji strijelac pobjedničke momčadi. Cedi Osman zabio je 16 koševa.

Tomić najbolji u pobjedi Barce

Barcelona je kod kuće pobijedila Panathinaikos 78-69. Najbolji u redovima domaće momčadi bio je naš Ante Tomić sa 16 koševa i 10 skokova.

Euroliga, 5. kolo:

  • Cedevita - Alba 67-80
  • Efes - Real 75-73
  • Sassari - Žalgiris 92-80
  • Limoges - CSKA 76-86
  • Barcelona - Panathinaikos 78-69
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana