Obavijesti

Sport

Komentari 109

Alen bi mogao na posudbu, a Dinamo ostaje bez 1,8 mil. €?!

Alen bi mogao na posudbu, a Dinamo ostaje bez 1,8 mil. €?!
3

NE IGRA ZA PRVU MOMČAD Veznjak Barcelone B i Hrvatske Alen Halilović će, čini se, na posudbu na kraju sezone pa bi "modri" mogli ostati bez velikog bonusa

VIDEO

Barcelona je Dinamu za Alena Halilovića platila pet milijuna eura odštete. Zagrepčani bi trebali dobiti još bonus od pet milijuna eura kad Alen počne nastupati za prvu momčad.

U ugovoru postoji klauzula prema kojoj bi Dinamo već do kraja ove godine trebao inkasirati 1,8 milijuna eura. Naime, Alen samo jednom do kraja 2015. godine treba zaigrati za prvu momčad i u Maksimir će automatski “sletjeti” gotovo dva milijuna eura. Španjolci su vjerovali kako će Luis Enrique već u prvoj sezoni Haliloviću dati priliku u nekim utakmicama, ali to se nije dogodilo i gotovo sigurno se neće dogoditi do kraja sezone s obzirom na to da Barçu sve do kraja čekaju utakmice koje odlučuju o trofejima.

Alen je dosad ukupno 25 puta nastupio za Barceloninu B-momčad, zabio je tri gola. Problem je to što je druga momčad katalonskog velikana u velikoj borbi za ostanak u drugoj ligi. Lako se može dogoditi da ispadne iz druge lige i onda iduće sezone igra među trećeligašima. 

Naravno da Alenov otac Sejad Halilović ne bi htio da mu sin, jedan od hrvatskih nogometnih “dragulja”, igra u trećoj španjolskoj ligi. Zbog toga se navodno razmišlja o posudbi. Ako Alen Halilović ovog ljeta ode na posudbu, onda Dinamo sigurno ostaje bez 1,8 milijuna eura koje je trebao dobiti za 2015. godinu.

Novac je to na koji su u Maksimiru sigurno računali, možda je Zdravko Mamić njime htio platiti jedno ili dva pojačanja za Ligu prvaka, a sad bi mogao ostati bez toga.

Nadao se i Alen kako će već u prvoj sezoni u velikom klubu zaigrati s Messijem, Neymarom, Rakitićem i ostalim zvijezdama. Zasad nije dobio priliku. Ipak, u takvim klubovima treba biti strpljiv. Mnogo je sjajnih mladih igrača u Barçi.

  • IGRAO 25 PUTA Alen Halilović je u 25 utakmica za Barcelonu B ove sezone u drugoj ligi zabio tri gola
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu