Obavijesti

Sport

Komentari 115

Alonso do 31. pobjede: Na VN Kine ispred Kimija i Hamiltona

Alonso do 31. pobjede: Na VN Kine ispred Kimija i Hamiltona
9

Fernando Alonso isprao je gorak okus zbog izlijetanja na Velikoj nagradi Malezije pobjedom u Šangaju. Španjolac se uključio u borbu s Vettelom i Räikkönenom

VIDEO

Španjolski pilot Ferrarija Fernando Alonso pobjednik je treće utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, koja se jutros (nedjelja) vozila na stazi kineskog grada Šangaja.

Španjolac je u utrku krenuo s treće pozicije, ali je odmah na startu pretekao Kimija Räikkönena (Lotus), a potom u petom krugu i najbržeg čovjeka kvalifikacija Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Alonsova taktika ulaska u boks je do kraja utrke bila besprijekorna, što mu je u konačnici omogućilo slavlje ispred Finca Räikkönena, koji je zaostao više od 10 sekundi. Španjolac je u nekoliko navarata u izravnim duelima na stazi pretjecao vozače poput Buttona i Vettela.

- Veliki vikend Fernando! Fenomenalno - poručio je Alonsov boks svom vozaču, netom nakon prolaska kroz cilj. Alonso je pak, nakon što je uparkirao bolid, uzeo zastavu s Ferrarijevim znakom, popeo se na bolid i oduševljeno počeo mahati. Španjolac je slavljem isprao gorak okus u ustima nakon što je prošlog vikenda u Maleziji izletio.

Bila je to 31. pobjeda u karijeri za Alonsa, kojom je sa šeste, skočio na treću poziciju ukupnog poretka prvenstva s 43 osvojena boda. Finac je s osvojenim drugim mjestom ostao drugi, ali je smanjio svoj zaostatak za vodećim Sebastianom Vettelom (Red Bull) na svega tri boda (52-49).

- Bila je to savršena utrka za nas od starta pa sve do cilja. Nismo imali nikakvih problema s bolidom i to me najviše veseli - rekao je Alonso za britanski ESPN.

- Nakon odustajanja u Maleziji sjajan je osjećaj pobijediti u utrci. U dvije utrke koje sam ove sezone završio bio sam drugi (Australija) i prvi. Mislim da je to sjajan rezultat, te vjerujem da je pred nama odlična sezona - izjavio je Španjolac, pa se okrenuo idućoj utrci, već za tjedan dana, u Bahreinu.

- Očekujem još jednu tešku utrku, s vrlo promjenjenim uvjetima za vožnju. No, kao što sam rekao, s obzirom da smo sjajno odradili dvije utrke na početku sezone, vjerujem u još jedan dobar rezultat u Bahreinu - zaključio je treći čovjek trenutkog poretka Svjetskog prvenstva.

Vettel, koji je u utrku krenuo s devete pozicije, je završio kao četvrti s manje od pola sekunde zaostatka za trećeplasiranim Hamiltonom. Obojica su u posljednji krug ušli kotač uz kotač, ali je u konačnici, iako su obojica pogriješila u posljednjim zavojima, svjetski prvak iz 2008. godine ipak sačuvao prednost.

Recimo da su utrku obilježila brojna pretjecanja, te sjajno nadmudrivanje pri ulasku u bokseve. Do posljednjih 20-ak krugova nije se dalo naslutiti tko bi mogao osvojiti pobjedu, a onda je Alonso odjurio ka pobjedi, zahvaljujući i problemima s gumama koje je imao Hamilton.

Top 10 Velike nagrade Kine zatvaraju: Jenson Button, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Paul di Resta, Romain Grosjean i Nico Hülkenberg.

Sljedeća utrka na rasporedu je za tjedan dana, a vozi se u Bahreinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica