Obavijesti

Sport

Komentari 18

Amerikanci kaznili oslabljenu Hrvatsku: Prvi poraz na SP-u

Amerikanci kaznili oslabljenu Hrvatsku: Prvi poraz na SP-u
2

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti u desetkovanom je sastavu izgubila drugu utakmicu na SP-u u Heraklionu od selekcije SAD-a 103-81

VIDEO

Bez Dragana Bendera , kojemu je savez uskratio nastup na SP-u zbog nošenja nedozvoljene marke tenisica , te Ivana Karačića , koji je ozlijedio koljeno u subotnjoj pobjedi protiv Egipta , Hrvatska nije mogla parirati reprezentaciji SAD-a u drugom kolu skupine A Svjetskog prvenstva do 19 godina starosti što se održava u Heraklionu na Kreti (Grčka).

Ponajviše zahvaljujući uraganskom prvom poluvremenu, Amerikanci su slavili 103-81 i osvojili prvo mjesto u skupini.

VIDEO

Izabranici Ante Nazora držali su priključak tek prve tri-četiri minute, nakon čega je SAD odjurio na dvoznamenkastu razliku, a na ulasku u drugu dionicu imao je prednost od devet poena razlike. Još su dominantniji mladi Amerikanci bili u drugoj četvrtini koju su dobili s deset koševa razlike za "plus 19" na poluvremenu (58-39).

Bilo je jasno da Hrvati ne mogu držati korak s fizički vrlo moćnim i preciznim protivnicima. Kad je utakmica ušla u mirnije vode, Hrvatska je zaigrala bolje i u trećoj četvrtini zabila je 24 poena, a isto toliko i primila. U završnoj četvrtini obje su ekipe usporile tempo za konačnih 103-81.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Ante Toni Žižić i Marko Arapović s po 16 koševa. Amerikance je predvodio Jayson Tatum s 22 poena.

Posljednju utakmicu u skupini, koja će vrlo vjerojatno odlučivati o drugom mjestu, Hrvatska igra protiv Irana u utorak u 15 sati. Sve reprezentacije izborit će plasman u osminu finala koja počinje u srijedu, a Hrvatskoj će prvi protivnici u tom dijelu natjecanja najvjerojatnije biti Španjolci ili Kinezi . U skupini B još su Turci i Argentinci.

Prijenose svih utakmica možete pratiti na službenom kanalu Fibe na YouTubeu .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti