Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ana i Lucija se pripremaju za EP: 'Bilo bi lijepo uzeti zlato'

Ana i Lucija se pripremaju za EP: 'Bilo bi lijepo uzeti zlato'
1

Ovo će mi biti prvi turnir nakon srpnja prošle godine. Zadovoljna sam u kakvoj sam formi, samo da me još napusti taj peh s ozljedama, kaže Ana Zaninović uoči puta

VIDEO

Uoči odlaska hrvatske taekwondo reprezentacije na arapsku turneju, gdje će pokušati skupiti što više kvalifikacijskih bodova za OI u Rio de Janeiru, javnosti su se obratili izbornik Toni Tomas, te sestre Ana i Lucija Zaninović i Petra Matijašević.

- Sustav kvalifikacija za Rio se prilično promijenio. Prije su se kvalifikacije odvijale na samo jednom natjecanju, sada sustav favorizira najbolje, koje skupljaju bodove na puno više natjecanja. Ovaj sustav je puno pravedniji, a računaju se rezultati iz 2012. koji nose 25 posto bodova, iz 2013. 50 posto bodova, 2014. 75 posto bodova i na koncu iz 2015. 100 posto bodova - pojasnio je Tomas i dodao kako su Zaninovićke trenutno šeste, dok je Marijašević 23. u konkurenciji.

- Na OI ide 16 natjecateljica po kategoriji, no još je puno vremena i natjecanja, tako da se nadamo kako ćemo u što većem broju biti zastupljeni u Riu. Na naredna tri turnira u Egiptu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu pokušat ćemo napraviti maksimum.

Ana Zaninović propustila je par turnira zbog ozljede zadnje lože, sada se nakon tri mjeseca pauze vraća borbama.

- Ovo će mi biti prvi turnir nakon srpnja prošle godine. Zadovoljna sam u kakvoj sam formi, samo da me još napusti taj peh s ozljedama i da budem zdrava, vjerujem da se mogu kvalificirati - kazala je Ana, čija sestra se nada kako će joj ''arapska turneja'' biti dobra uvertira pred Europsko prvenstvo.

- Lijepo bi bilo imati tri zlata sa EP-a, no teško je bilo što prognozirati. Nema velikih planova, živimo iz dana u dan za treninge, a ako rezultat dođe, dobro dođe. Zadovoljna sam karijerom, nemam razloga biti nesretna, a svaki novi rezultat bit će lijep dodatak.

Stopama trofejnih sestara pokušava ići i Petra Matijašević.

- Nakon prošle sezone imam osjećaj da nisam materijalizirala dobar rad jednom svjetskom medaljom, ali četvrto mjesto je bio najbolji rezultat u mojoj dosadašnjoj karijeri. Naredne dvije sezone su izazovne i specifične u odnosu na sve što sam prošla, moj krajnji cilj je Rio, a za to treba napraviti seriju dobrih rezultata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju