Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ančić prepustio dva gema na putu do četvrtfinala...

Ančić prepustio dva gema na putu do četvrtfinala...
1

Teimuraz Gašvili je uspio uloviti samo dva gema protiv Marija Ančića, koji je četvrtfinale Zagreb Indoorsa izborio pobjedom 6-1, 6-1 za sat i pol

VIDEO

Ovo je bila šetnja. Malo više od sat vremena i sve je bilo gotovo. Dva gema je prepustio nemoćnom protivniku, Gašvili ni u jednom trenutku nije izgledao kao netko tko može ugroziti Marija Ančića.
- Fantastično sam ušao u meč, kontrolirao sam ga od prve do zadnje lopte. A i daleko bolje sam reternirao nego u prvom kolu - rekao je Ančić nakon pobjede 6-1, 6-1 i prolaza u četvrtfinale. Protiv Lukasa Lacka u prvom kolu imao je određenih problema, ovoga puta maksimalnom je koncentracijom došao do lake pobjede. I dvoboja protiv Hrvata iz BiH, 23-godišnjeg Ivana Dodiga.
- Na početku turniru, kada je objavljen ždrijeb, svi su očekivali da će u donjem dijelu biti puno više hrvatskih derbija. I baš zato mi je drago da će u gornjem dijelu ždrijeba biti jedan derbi - istaknuo je Mario, koji se veseli uspjehu Ivana Dodiga, igrača koji dosad nikada nije pobijedio na ATP Touru.
- Drago mi je što je Dodig tako dobro odigrao i što je iznenađenje turnira.  Pobijedio je Gulbisa, a riječ je o jednom jako dobrom tenisaču - kaže Ančić.
Dodig je doista hit turnira, u Zagrebu je prije odličnog Gulbisa izbacio i prvog nositelja, Rusa Igora Andrejeva. Uz Veića, baš je Dodig često spominjan u pričama o kladionicama. Baš je to i osnovno obilježje ovogodišnjeg izdanja PBZ Zagreb Indoorsa.
- To je najveće zlo u tenisu - odlučno tvrdi Ančić.
- ATP treba svaki takav slučaj istražiti i osuditi one koji namještaju ako se to dokaže. Na taj se način blati ugled tenisa, koji je među pet sportova u svijetu. Sve skupa je loše za tenis, jer će svi sponzori otići iz ovog sporta - dodao je Splićanin. Ponuda igračima da 'tankiraju' i tako pomognu kladionicama sve su češće, to je javna tajna. I Ančić zna nešto o svemu tome.
- Nitko meni osobno nikada nije ponudio da pustim meč, ali prije nekoliko godina u St. Peterburgu neki kolege tenisači su mi priznali da su im neki sumnjivci nudili novce da puste - ispričao je Ančić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići