Obavijesti

Sport

Komentari 0

Anđelo Kvesić je nakon serije preokreta ušao u finale EP-a

Anđelo Kvesić je nakon serije preokreta ušao u finale EP-a
4

Bilo je izuzetno teško, ali jako mi je drago što sam na EP u našoj zemlji već sada osigurao medalju, rekao je Anđelo Kvesić kojem je to 14. medalja na velikim natjecanjima

VIDEO

Anđelo Kvesić nastavio je impresivan niz osvojenih odličja i plasirao se u finale teške kategorije na EP-a u karateu u Zadru, a ostvario je to nakon velike drame s nizom preokreta i osvojenih poena u završnici.

Tek u posljednjoj minuti izborio je uvjerljivu pobjedu protiv Norvežanina Ismaila Bellemkhannatea u 1. kolu, a završilo je 6-0. Protiv Nijemca Nikolaija Sekota vodio je do dvije sekunde prije završetka. Sekot je najprije izjednačio, a u ostatku uputio udarac koji je mogao značiti prolaz dalje. VAR provjerom bod nije priznat, pa je na "senshu" ili pravilo prvog osvojenog boda Kvesić izborio četvrtfinale. Za plasman među četiri najbolja Turčin Furkan Kadir Genc je vodio, ali je opet u posljednjoj minuti Anđelo preokrenuo rezultat i ostvario uvjerljivu pobjedu 8-1.

Zadar: Europsko prvenstvo u karateu, Anđelo Kvesić - Ismail Bellemkhannate

Velilka drama i u polufinalnom dvoboju protiv Anesa Bostandžića. Predstavnik BiH dugo je vodio 1-0, a tada je uslijedio Kvesićev udarac nogom u tijelo, dvije sekunde prije kraja, koji je presudio plasman u finale rezultatom 2-1.

- Bilo je izuzetno teško, ali jako mi je drago što sam na EP u našoj zemlji već sada osigurao medalju - rekao je Anđelo Kvesić kojem je to 14. medalja na velikim natjecanjima, osma na EP-ima.

Do sad je dva puta bio zlatni, pojedinačno u Gaziantepu 2022, te kao član zlatne ekipe u Poreču godinu dana ranije. U subotu, koju minutu iza podneva, Anđelo Kvesić borit će se za zlato u teškoj kategoriji protiv Talijana Mattea Avanzinija.

Lea Vukoja (-68 kg) je ispala u četvrtfinalu od Španjolke Mejias Nieto, a u prvi nastup bio je završni za Nikolinu Golomboš (+68 kg), te Saru Malčec i Dina Huića (kate).Od naših danas još nastupaju Ivan Kvesić (-84 kg), Ivan Martinac (-75 kg) i Mia Čačko (-61 kg).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji
POLJUD ČEKA BIJELI DIM

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji

Kad bi Nizozemac zasjeo na klupu, bilo bi to vjerojatno najveće strano ime koje je Hajduk ikad doveo. Patrick Kluivert je najmlađi strijelac u finalima Lige prvaka, zabio je za pobjedu Ajaxa 1-0 nad Milanom 1995.
Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli  Francuze
EVO TKO NAS ČEKA

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli Francuze

Egipat nas je porazio prije dvije godine, a Argentina je tradicionalno mučila naše rukometaše. Iz posljednjeg pota smo mogli proći bolje. Čeka nas Bahrein koji puno ulaže u rukomet i prava je prijetnja