Obavijesti

Sport

Komentari 12

Anderson Silva: Nisam uzimao steroide, nikad nisam "pao"...

Anderson Silva: Nisam uzimao steroide, nikad nisam "pao"...
5

Neću više davati izjave dok se ne savjetujem s timom. Trenutno radim na tome da očistim svoje ime, rekao je Anderson Silva (39) kojem su pronašli dva steroida...

VIDEO

Anderson Silva u povratničkom meču 13 mjeseci nakon loma noge pobijedio je Nicka Diaza. No vijest o dopinškom skandalu uzdrmala je MMA svijet i UFC. Silva, prema mnogima najbolji borac u povijesti slobodne borbe, u organizmu je imao dva steroida, Drostanolone i Androstane. 

Drostanolone je anabolički steroid koji se koristi za dobivanje mišićne mase i brži oporavak od ozljeda. Androstane je forma hormonskog steroida. Obje supstance su zabranjene prema Svjetskoj antidopinškoj agenciji.

- Nisam uzimao steroide. Moj stav prema dopingu je isti. Propagiram čist sport. Neću više davati izjave dok se ne savjetujem s timom. Trenutno radim na tome da očistim svoje ime. Puno puta sam bio na testiranjima i nikad nisam pao - oglasio se 39-godišnji Silva, koji je automatski suspendiran do saslušanja 17. veljače. 

Oglasio se i Dana White.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Anderson je jedan od najvećih boraca ovog sporta. U devet godina nikad nije bio pozitivan na doping. U skladu s tim ostat će trener u četvrtom izdanju "The Ultimate Fighter Brazil". Pratit ćemo sve što se događa i koje akcije će provesti Sportska komisija Nevade - rekao je predsjednik UFC-a Dana White.

Napušeni Diaz 

Saslušanje čeka i Silvin protivnik Nick Diaz. On ima drugačijih problema od Silve. Diazu su u krvi našli dvostruko veću količinu marihuane od dopuštenog. Atletska komisija Nevade dozvoljava borcima konzumiranje droga koje ne poboljšavaju izvedbu, ali one se ne smiju koristiti 12 sati prije ili 12 sati nakon meča.

- Koliko sam shvatio, Diaz je prošao test prije meča, nije pušio nakon meča, a onda je pao na testu koji je proveden nakon borbe. Smatram kako je Diaz bio pozitivan jer je na njega utjecao napor od borbe - rekao je njegov trener Cesar Gracie.

Prevedeno, napušio se nakon borbe. Navodno je imao puno muke kako bi prije borbe, a rok je tri dana prije meča, dostavio čist uzorak urina i krvi. Diaz je to uspio predati u zadnjim sekundama prije isteka roka. 

Ovo je treći put da Diaz pada na dopinškom testu zbog marihuane. Prvi put 2007. godine, dok je 2012. dobio jednogodišnju suspenziju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener