Obavijesti

Sport

Komentari 1

Andrej Kiriljenko potpisao za CSKA do prekida "lockouta"

Andrej Kiriljenko potpisao za CSKA do prekida "lockouta"
1

Drago mi je da sam se vratio u momčad u kojoj sam proveo adolescentske dane. Drago mi je da ću imati priliku igrati za ruske navijače, rekao je Andrej Kiriljenko...

VIDEO

Ruski košarkaš Andrej Kiriljenko ponovno će odjenuti dres moskovskog kluba CSKA nakon godina provedenih u NBA-u. Ugovor s vođom ruske reprezentacije potpisan je na tri godine s opcijom povratka u NBA ligu čim dođe do prekida štrajka. Kiriljenko je prošao liječnički pregled u ponedjeljak, a u utorak bi trebao odraditi prvi trening sa svojom "novom" momčadi. 

Kiriljenko je karijeru započeo kao 16-godišnjak u ruskom klubu St. Petersburgu, a za CSKA je potpisao godinu dana nakon toga. Proveo je dvije godine u vojsci nakon čega je izabran u prvoj rundi NBA drafta od strane Utah Jazza. U istoj je proveo 10 sezona u kojima je bio suigrač legendarnim "jazzerima" Karlu Maloneu i Johnu Stocktonu, te je jedne godine izabran u najbolju obrambenu momčad lige.

Na Eurobasketu 2007. godine Kiriljenko je predvodio Ruse do zlata, šokiravši domaćina Španjolsku u finalu. Na istom je proglašen za igrača tunira, a kasnije i za najboljeg europskog igrača. Na ovogodišnjem izdanju Eurobasketa u Litvi Rus je predvodio svoju reprezentaciju do bronce, te je izabran u najbolju momčad turnira po njegovom završetku. 

Kiriljenku je ugovor s Utahom istekao u srpnju ove godine, a u ugovoru s CSKA ima opciju povratka u NBA ligu u roku mjesec dana od završetka "lockouta". Ukoliko u zadanom roku ne pronađe novi klub Rus će morati ostati u CSKA-u do kraja sezone.

- Po meni se ne bi trebali uzimati NBA igrači na vrijeme "lockouta", jer kada dođe kraj istog oni se vraćaju, a vi ne znate što možete očekivati dalje od svoje momčadi. Ali, za sve postoji iznimka i Kiriljenko je ta iznimka. On je ruska zvijezda, te Rusiji znači isto ono što Nowitzki Njemačkoj ili Pau Gasol Španjolskoj. Odrastao je ovdje i igrao za ovaj klub niz godina. Trebat će nam vremena da ga ukomponiramo u naš sustav igre i nadam se da će za to biti dovoljna dva-tri tjedna - izjavio je trener ruskog kluba Jonas Kazlauskas.

- Drago mi je da sam se vratio u momčad u kojoj sam proveo adolescentske dane. Drago mi je da ću imati priliku igrati za ruske navijače, prijatelje i rođake. Želim istaknuti da ću sav zarađeni novac poslati u zakladu "Kiriljenko kids foundation". Taj će novac pomoći dječjim bolnicama, sportskim školama, sportskim veteranima i košarkašima koji su postali osobe s invaliditetom - veli Kiriljenko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...