Sport

Komentari 7

Andres Solano potpisao, dolazi Iker Pozo iz Manchester Cityja

Andres Solano potpisao, dolazi Iker Pozo iz Manchester Cityja

Još jedan mladi riječki igrač (uz Smolčića) ove bi zime mogao u jednu od Liga petice (Serie A), a daleko je sigurnije da će 'bijeli' sljedećeg tjedna predstaviti Ikera Poza, zadnjeg veznog iz Man Cityja

Dok se Goran Tomić i momčad u Zagrebu polako pripremaju za najteže moguće HNL-gostovanje, istrčavanje u Maksimiru od 17.30, Robert Palikuča na Kvarneru ojačava momčad onako kako je na početku prijelaznog roka i najavljeno - mladim igračima koji bi Rijeci trebali donijeti više dinamike, brzine i kvalitete.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Desni branič Atletico Madrida, Kolumbijac Andres Solano (23) u nedjelju je stavio potpis na ugovor s Rijekom. Odlaskom Tomečaka na Cipar 'bijeli' su ostali na samo jednom prirodnom rješenju na desnom boku u obrani s četiri igrača, na mlađahnome Filipu Brautu, pa je Palikuča najavio i ispunio najavu o još jednom kvalitetnom igraču u konkurenciji za čuvara desne riječke strane.

Solano bi u Rijeci trebao dobiti kontinuitet igranja pa nakon dvije-tri sezone Rujevici donijeti lijepu odštetu, a sebi transfer u neku bogatiju europsku ligu.

Mladi se igrači prodaju iz Rijeke. Klasični primjer je kapetan Hrvoje Smolčić koji je prije koji dan za više od 2 milijuna eura potpisao za Eintracht iz Frankfurta, sa 21 godinu i manje od 60 HNL utakmica u nogama.

Ne bi bilo ni najmanje čudno da još jedan mladi riječki igrač ove zime ostvari transfer u jednu od Liga petice (konkretno - u Serie A), a daleko je sigurnije da će 'bijeli' sljedećeg tjedna predstaviti još jedno pojačanje u skladu sa svojom sportskom politikom.

Iz Manchester Cityja u Rijeku stiže Španjolac Iker Pozo.Dečku je 21 godina i prirodni je zadnji vezni, dakle igra na poziciji na kojoj Rijeka u ovom trenutku ima samo jednog igrača, Ivana Lepinjicu.

Iker Pozo u Manchesteru je već 10 godina, diplomant je svih uzrasta Cityjeve nogometne akademije, a jednu je sezonu bio na posudbi u FC Eindhovenu.

Ugovor još nije potpisan, ali svi su bitni uvjeti dogovoreni i mladi bi Španjolac za koji dan trebao postati novi vezni igrač u konkurenciji kod šefa Gorana Tomića.

 

Najčitaniji članci