Sport

Komentari 0

Andrićev show ostavio Hrvatsku u igri za Europsko prvenstvo

Andrićev show ostavio Hrvatsku u igri za Europsko prvenstvo

Uz odličnog Lea Andrića i njegova 33 poena Hrvatska je pobijedila Švedsku 3-2 i zadržala nadu za odlazak na odbojkaški Euro. Imali smo 2-0, pa se morali čupati u petom setu

S drugom pobjedom u trećoj utakmici, ujedno i drugom nad Švedskom (3-2), hrvatski odbojkaši napravili su prvi dio posla na drugom kvalifikacijskom turniru u nizozemskom Apeldoornu za odlazak na Euro. Europsko prvenstvo, međutim, još nisu osigurali, ali bilo je važno ne poskliznuti se na Šveđanima jer u toj situaciji šanse bi ostale minimalne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovako će u nedjelju morati pobijediti Nizozemsku da bi bili sigurni, poraz od 2-3 trebao bi vjerojatno biti dovoljan za naći se među pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija u sedam skupina, dok bi poraz od 1-3 ili 0-3 protiv rasterećenih Nizozemaca značio pogled prema drugima i iščekivanje rezultata do samog kraja.

Upravo zato što je svaki set bitan, a onda i bod, šteta da smo danas prokockali vodstvo 2-0 i da smo se morali čupati u petom setu za samo dva boda. Šveđani su se pokazali puno ravnopravnijim protivnicima nego prije tjedan dana u Zadru, na trenutke čak i iznenađujuće dobrima. Recimo, u prvom su setu vodili 13-8 dok na servis nije došao Leo Andrić i servisima sve preokrenuo. U drugom su Skandinavci vodili 15-11 kada je loptu uzeo Marko Sedlaček, novi igrač Galatasaraya, i usmjerio i taj set u našu korist.

Iako su naši protivnici, i prije tog trenutka, ostali bez izgleda za Euro, nisu bacili ručnik na parket, štoviše, dominirali su trećim setom u kojemu je naš izbornik Zanini pokušao nešto s drugim tehničarem Bakonjijem, bez uspjeha. Početna je postava u četvrtom držala vodstvo, činilo se kod 14-11 da bismo mogli dokrajčiti Šveđane, no oni su nas u toj dionici nakon što kod 18-18 suci nisu vidjeli čisti as Šestana. Tu smo se raspali u sekundi.

Sreća pa smo se nekako zbrojili u odlučujućem setu, Andrićevim (33 poena) servisima otvorili smo ga s 3-0, a Mitrašinovićevim definitivno i prelomili i okrenuli se domaćinima u nedjelju.

Europsko prvenstvo, kvalifikacije:

Hrvatska - Švedska 3-2 (25-21, 25-22, 19-25, 21-25, 15-11)

 

Najčitaniji članci