Obavijesti

Sport

Komentari 7

Tomić: Ovo je podvig, sportsko čudo! Andrijašević: Odlazim u Kinu preponosan na dečke...

Tomić: Ovo je podvig, sportsko čudo! Andrijašević: Odlazim u Kinu preponosan na dečke...
6

Nadoknaditi 14-15 bodova zaostatka u dva i pol mjeseca je čudo, kaže Tomić, a Oreščanin i Gorica uspjeli su prokockati ogromnu zalihu koju im je ostavio Valdas Dambrauskas, kome su Hajduk i Rijeka "jeli prašinu"

VIDEO

Na kraju se ipak sve posložilo onako kako se očekivalo od početka: velika hrvatska četvorka izborila je Europu.

A bilo je gusto, i te kako. Ali Siniša Oreščanin i njegova Gorica uspjeli su prokockati ogromnu zalihu koju im je ostavio Valdas Dambrauskas, kome su Hajduk i Rijeka "jeli prašinu", a potom je postao prvak Bugarske s Ludogorecom. Gorica je nekoliko utakmica igrala bez ozlijeđenog najboljeg igrača Lovrića i na kraju je završila peta, bez Europe.

Pokretanje videa...

Tomić prije Belupa 02:00

A Rijeka će i devetu sezonu za redom igrati u Europi.

Menalo odveo Rijeku u Europu!
Menalo odveo Rijeku u Europu!

- Epska je bila ova bitka s Goricom. A Rijeka je još jednom napravila čudo. Svi su nas otpisali, a mi smo nadoknadili golemi minus i opet ušli u Europu. Rijeka je takva, što ju više gaze to je jača. I bit će takva i sljedeće sezone, vidjet ćete - rekao je Franko Andrijašević, koji je odigro svoju 101. i posljednju utakmicu za Rijeku.

Rijeka: 36. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - NK Gorica

Genk ga vraća s posudbe i želi barem nešto zaraditi na njemu, i zato...

- Da, bez mene. Idem u Kinu. I odlazim preponosan na ove dečke s kojima sam dijelio svlačionicu. Ne pitajte me za jedan posebni trenutak iz svih mojih riječkih godina. Svaki dan bio je posebna emocija i Rijeku nikada neću zaboraviti. A dečkima od srca želim da sljedeće sezone uđu u skupinu Konferencijske lige i opet uzmu trofej. Rijeka to sigurno može. Hvala svima na divnim emocijama, trofejima, golovima i fantastičnoj atmosferi u kojoj sam živio i igrao u Rijeci.

Goran Tomić, za razliku od Oreščanina, donio je značajan napredak kad je preuzeo momčad.

- Ja sam danas najsretniji čovjek na svijetu! Ne mogu vam opisati koliko mi je drago, i zbog igrača i zbog kluba, da samo napravili ovakav podvig. Ma zapravo, sportsko čudo! Jer nadoknaditi 14-15 bodova zaostatka u dva i pol mjeseca... To je stvarno nešto veliko. Ostaje mi samo čestitati svima i guštati u ovoj sreći - rekao je Tomić i nastavio:

Rijeka: 36. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - NK Gorica

- Utakmica je bila nogometni triler. Ušli smo dobro, onako kako smo planirali. Ali njihovo izjednačenje na 1-1 se dogodilo samo devet minuta nakon našeg vodstva tako da je do kraja bila: borba. Šahovska borba. Na kraju nas je nagradilo. Za sav trud i sav rad.

Kratki rezime sezone?

- Jedan podvig s plasmanom u Europu i jedan žal koji ostaje zbog ispadanja u polufinalu Kupa. Ali glavni cilj smo ostvarili. Zato su me i doveli! I u tome smo uspjeli. Sad ćemo se, naravno, najprije svi pošteno odmoriti. Nije čudo da su svi iscrpljeni jer, ne zaboravimo: zapravo su se igrale gotovo dvije cijele sezone jedna za drugom skoro bez ikakve pauze. A nakon odmora idemo na posao i... Opet će Rijeka biti onakva kakvu navijači žele i kakva i treba biti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini