Obavijesti

Sport

Komentari 0

Anisin i Krutov učili su Hrvate hokeju, Nikolaj Karpolj odbojci

Anisin i Krutov učili su Hrvate hokeju, Nikolaj Karpolj odbojci
1

Od ruskih sportaša u nas najslabiji trag ostavili su nogometaši. Ali zato su hokejaši i odbojkašice bili briljantni. Krutov je bacio 1. pak Medveščaka u KHL-u protiv CSKA

VIDEO

Današnji Medveščak počiva na znanju Anatolija Kostrjukova, a ljubitelji hokeja s kraja 80-ih nikad neće zaboraviti zvijezde poput Vjačeslava Anisina i Viktora Krutova.

- Bili su tu i Borisov, Anfjorov, Paramanov, Stolbun... Većina su bile legende sovjetskog hokeja - prisjetio se Drago Ljubić, ondašnji golman, a sadašnji team manager “medvjeda”.

- Trener Kostrjukov ih je dovodio jer je poznavao to tržište. Bili su na zalasku karijere, ali za našu razinu bili su izvrsni. Bio je vrlo strog, ali pravedan i jako dobar učitelj. Volio je domaće igrače, pogotovo današnjeg predsjednika Damira Gojanovića, koji je tad imao 18 godina, zbog agresivnosti i želje za znanjem. Bruno Bregant, koji vodi našu mladu momčad u Ebelu, bio mu je pomoćnik u klubu i reprezentaciji Jugoslavije - kaže Ljubić, koji je morao učiti ruski jer je to jedini jezik koji je Kostrjukov govorio.

I hrvatska odbojka svoje je zlatno doba imala pod ruskim vodstvom. Legendarni Nikolaj Karpolj vodio je mladostašice do europskog naslova 1991. godine, u Hrvatsku je doveo kasnije reprezentativke Kirilovu, Čebukinu i Sidorenko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“Urlajući medvjed”, kako su ga zvali, bio je izuzetno analitičan, postavljao je napad i obranu na temelju statistika iz tisuća utakmica koje je osobno analizirao.

Ali bio je i briljantan psiholog. Uoči europskog finala igračicama je dao tablete šećera i uvjerio ih da su to najnovije tablete protiv nervoze. I gle čuda, mladostašice su bile smirenije nego ikad prije.

Uz ova dva legendarna trenera, Hrvatskom je prodefiliralo i nekoliko ruskih sportaša, a osim odbojkašica, plivač Aleksej Puninski i gimnastičar Aleksej Demjanov uzeli su i hrvatsko državljanstvo.

Anisin je bio superzvijezda (1988.)

- Djevojka mu je bila slavna klizačica Irina Rodnjina, volio je život, izlaske, žene... Sin Mihail bio je najbolji strijelac moskovskog Dinama kad je klub osvojio KHL - kaže Drago Ljubić.

Karpolj učio od baletana (1989.)

U SSSR-u nije bilo profesionalnog sporta, najbliži tome bio je balet. Karpolj je od njih naučio da tehniku treba vježbati ujutro, a igračke detalje navečer, u terminu utakmica.

Kad Ženja tuče Partizan... (1996.)

Jevgenij Kisurin igrao je dvije sezone za Cibonu. Aco Petrović kaže da je bio vrlo lojalan i srčan. Kad su pobijedili Partizan, sa suigračima se toliko napio da ne zna kako je došao do kreveta.

Jak na terenu i na feštama (1999.)

Slavni Andrej Lavrov tri je godine branio za rukometaše Zagreba.

- Bio je čovjek za sve, davao je sve od sebe, kako na terenu, tako i na feštama - prisjetio se Mirza Džomba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...