Obavijesti

Sport

Komentari 87

ANKETA Je li ova titula konačna potvrda tko je najveći ikad?

ANKETA Je li ova titula konačna potvrda tko je najveći ikad?
6

Da, u usporedbi s Diegovom čarolijom, svi su njegovi suigrači 1986. bili 'konobari'. Baš kao i ovi sadašnji u usporedbi s Messijem. A i golova kao što je bio onaj Maradonin Engleskoj (ne prevara rukom nego slalom) Messi se nazabijao

VIDEO

Nikakve dvojbe oko toga tko je veći nemam otkad sam pogledao dokumentarac o Maradoni. Jer više ne znam je li tako dobro igrao zbog 'vitamina' koje je uzimao ili zbog svog talenta. Dok je Messi izvanzemaljac.

Rekao je to Tomislav Ivković (62), koji je igrao u Maradoninoj eri, dvaput mu i obranio jedanaesterac, a Messija se nauživao gledati kao trener i analitičar.

Pokretanje videa...

Messijev 70-metarski mural oslikan u rodnom Rosariu nogometnog velikana VIDEO

I premda su brojke već godinama na Messijevoj strani, mnogi su nogometni romantičari i dalje smatrali Maradonu najvećim Argentincem. Uporno ignorirajući brojke. Sa završnim argumentom: Maradona je s deset 'konobara' osvojio svjetsko prvenstvo, a Messi nije uspio. Eto, sad se i Leo popeo na krov svijeta.

Istina, sa suigračima iz zvučnijih klubova (Paredes i Di Maria iz Juventusa, De Paul, Molina i Correa iz Atletica, Alvarez iz Manchester Cityja, Lautaro Martinez iz Intera, Lisandro Martinez iz Manchester Uniteda...), ali 1986. klubovi su smjeli imati samo po trojicu stranaca pa ne čudi da je većina Maradoninih suigrača bila iz (nimalo slabih!) argentinskih klubova, uz Valdana iz Reala, Burruchagu iz Nantesa i Passarellu iz Fiorentine. 'Konobari'? Da, u usporedbi s Diegovom čarolijom, svi su bili 'konobari'. Baš kao i ovi sadašnji u usporedbi s Messijevom.

FILE PHOTO: Argentine soccer player Messi meets former soccer star Maradona in Rosario

A i golova kao što je bio onaj Maradonin Engleskoj (ne prevara rukom nego slalom od centra) Messi se nazabijao. Ništa slabijim suparnicima.

Leo je još 2013. godine, u 200-tinjak utakmica manje, dostigao Diegovih 311 golova u karijeri. U Kupu/Ligi prvaka nisu ni blizu, iako je i Maradona igrao za talijanskog prvaka Napoli i za Barcelonu. No, s reprezentacijom nije išlo nikako. Bolni porazi u finalima SP-a 2014. i Copa Americe tri puta, kobni produžeci i jedanaesterci, oproštaj od plavo-bijelog dresa pa povratak... Osvajanje Cope 2021. probilo je tu psihološku barijeru, a u Katru je stiglo konačno priznanje. Gdje je, usput, preskočio i Pelea po broju golova na SP-ima.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France

A onda je tu i život izvan terena. Život obiteljskog čovjeka i dobrotvora u usporedbi s liječenim narkomanom i alkoholičarom, čiji je život bio pun kontroverzi i ekscesa. Izvan terena, ali i na terenu, sve do neslavnog završetka reprezentativne karijere zbog pada na testu na kokain nakon utakmice na Svjetskom prvenstvu 1994. protiv Grčke.

Zato su svi relevantni svjetski mediji složni: Messi je najveći Argentinac svih vremena!

FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France

POGLEDAJTE TRAILER: SPEKTAKL FNC 9 U SISKU

POGLEDAJTE VIDEO: 'JA NE PADNEM KAO PAPAK, KAO TAJ VASO, TO JE SMEĆE'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige