Obavijesti

Sport

Komentari 132

Anketa: Treba li Dalić pozvati Oršića na završnicu Lige nacija?

Anketa: Treba li Dalić pozvati Oršića na završnicu Lige nacija?
8

Southampton je, ispada, platio odštetu milijun eura po Mislavovoj minuti, u ugovoru nema klauzulu da ga klub mora pustiti ako ispadne u drugu ligu, Englezi nude Dinamu opciju povratka, ali ni jedan reprezentativac nije ovoga proljeća igrao manje

VIDEO

Oršićeva je prodaja najbolji Dinamov transfer u zadnjih 20 godina!, naglasio je prošli tjedan Ante Čačić.

I pojasnio:

Pokretanje videa...

mislav oršić 01:39

- On je zadužio Dinamo do neba, želio se okušati u Engleskoj, što je ljudski, lani ga nismo pustili i obećali smo mu to čim ponovno dobije šansu, a Dinamo je našao financijski interes. To je, naime, dobitak od deset milijuna eura kad se zbroji odšteta i ono što je Dinamo trebao platiti Oršiću do isteka ugovora. A istovremeno otvaraš mogućnost da na toj poziciji igra Ivanušec, koji je procvjetao. Zato je Oršićev transfer bio fantastičan posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

Čačić je u tim trenucima, kad je 30-godišnji Mislav bio 'vruća roba' neposredno nakon što je asistirao Petkoviću za gol Brazilu, a potom i zabio Maroku za broncu "vatrenih", bio sportski direktor. Kasnije su, pak, krenule priče kako nije želio Oršića, kako je na pripremama govorio da mu Mislav ne treba, a i sada je rekao:

3:0 Dinamo pobijedio  Istru golovima Oršića i Emrelija, vratio se Ivanušec

- Njegov povratak u Dinamo nije realan, naći će klub u Engleskoj.

Gledajući "plave" u završnici sezone, Čačiću se može priznati da je (djelomično) u pravu jer Luka Ivanušec odigrao je, nakon što mu je Oršić oslobodio najdražu poziciju, polusezonu karijere.

Oršićev transfer isforsirali su drugi?

Svi koji su sudjelovali u njegovu razvoju, bivši treneri i suigrači, javno govore kako se ne boje za Mislava, kako je takve prepreke već prošao u karijeri i kako će isplivati. Iz krugova bliskih igraču, pak, dolaze priče o nezadovoljstvu, kako su taj transfer isforsirali neki drugi ljudi koji su se htjeli okoristiti, a njegov menadžer Branko Hucika uvjerava da Oršić neće ostati u Southamptonu.

Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Newcastle United v Southampton

Doduše, u ugovoru nema klauzulu da ga klub mora pustiti ako ispadne u drugu ligu, ali nema smisla ni zadržavati ga.

U hrvatskim nogometnim krugovima krenula je priča da je Dinamo već poslao ponudu, da je opcija i posudba u kojoj bi mu Dinamo dao plaću koliku je imao prije odlaska, a engleski klub ostatak, te kako Southampton želi da mu Dinamo oprosti zadnju ratu odštete ako mu vrati Mislava. Turski mediji bombardiraju informacijama da će Nenad Bjelica Oršića dovesti u Trabzonspor (kao i valjda pola Dinama!).

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru

Ali baš nikome, osim valjda treneru Rubenu Sellesu, nije jasno zašto je Oršić, nakon što je klub za njega platio odštetu gotovo šest milijuna eura, u Premier ligi odigrao šest minuta. Za momčad koja je zabila 31 gol u 36 kola (samo Wolverhampton je zabio manje), koja je tri kola prije kraja ispala iz lige i čiji je napadač Adam Armstrong zabio tri gola u 65 utakmica, ali debelo je ispred Oršića u trenerovim vizijama.

Trener Southamptona ne objašnjava zašto ne koristi Oršića

I sve to pod veom misterija! Jer ni jednom na izravno pitanje zašto Oršić ne igra, niti je uopće u kadru, nije dao konkretan odgovor.

Hoće li Oršić požaliti što je otišao ispuniti svoj san i zaigrati u Premier ligi, vidjet ćemo. Ali zbog svega toga sasvim sigurno će izgubiti status reprezentativca. Zlatko Dalić pozvao ga je na početku kvalifikacija da ga malo vrati u život, ali ovako dugotrajno neigranje neće mu uvažiti. Za mjesec dana završnica je Lige nacija i vrlo je dvojbeno hoće li Oršić biti na popisu.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

Ili je i među "vatrenima", kao i u Dinamu, prepustio mjesto Ivanušecu...

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka