Obavijesti

Sport

Komentari 26

ANKETA Trebaju li Karoglan i(li) Jakirović dobiti otkaz ako izgube? Dinamu je zamjena tu...

ANKETA Trebaju li Karoglan i(li) Jakirović dobiti otkaz ako izgube? Dinamu je zamjena tu...
5

Jakirović s Dinamom osvaja 2,05 bodova po utakmici, ove godine 2,22 boda. Karoglan u ovom mandatu na klupi ima 2,22 boda po susretu, ali ove godine samo 1,89. Jakir je rušio Poljud i s Goricom i s Rijekom, Mislav Dinamo nije nikad

VIDEO

Neće derbi ništa odlučiti, još je puno kola u igri i puno bodova, papagajski ponavljaju i Željko Sopić i Mislav Karoglan i Sergej Jakirović. A iz tjedna u tjedan sve je manje bodova u igri. I sve više stručnjaka i navijača Rijeku shvaća vrlo ozbiljno.

Zapravo je Sopić jedini od te trojice čvrsto 'u sedlu'. I Jakiroviću i Karoglanu već se neko vrijeme trese stolac i tko god izgubi u derbiju, mnogi će navijači (opet) zazivati njegov odlazak s klupe. Ove je godine Jakirovićevu poziciju učvrstila pobjeda nad Betisom, ali krah u Solunu i činjenica da je jedini u povijesti uspio u jednoj sezoni dvaput prokockati dva gola prednosti u Europi, vratili su upitnike.

Pokretanje videa...

Zagreb: Navijači u dugačkom redu čekaju ulaznice za utakmicu Dinamo - Hajduk 01:06

I zapravo je bolna činjenica za obojicu da je možda i glavni argument protiv smjene pitanje tko bi ih naslijedio. U ovom trenutku, dva mjeseca prije završetka sezone, kada na tržištu baš i nema nekog izbora. Iako ga, zapravo, Dinamo ima! Igor Bišćan (45) opet je slobodan, dijelom je i slagao ovu momčad, mnogi su uvjereni da nije ni trebao dobiti otkaz nakon ispadanja u Ligi prvaka od AEK-a, a s Velimirom Zajecom ima odličan odnos.

Susret Real Betisa i Dinama u playoffu UEFA Konferencijske lige

U HNL-u Jakirović (47) s Dinamom osvaja 2,05 bodova po utakmici, s tim da mu je drugi dio prvenstva popravio prosjek jer na proljeće ima 2,22 boda. Unatoč groznom početku i potopu od Lokomotive (0-3).

Mislav Karoglan (41) je u obrnutoj situaciji. On u ovom mandatu na klupi ima 2,22 boda po susretu, ali briljirao je na jesen, dok ove godine ima samo 1,89 bodova prosječno.

Split: Trener HNK Hajduk, Mislav Karoglan, održao konferenciju za medije

Međusobno su imali dva okršaja, Jakir ima jednu pobjedu (Rijeka - Istra 6-0) i jedan remi (Dinamo - Hajduk 0-0). Jakirović je kao trener šest puta pobijedio Hajduk (četiri puta s Goricom i dvaput s Rijekom), s Dinamom još čeka trijumf. Ima i tri pobjede i četiri remija, a samo je Slaven, Istru i Rudeš pobjeđivao češće, sedam puta. Štoviše, i s Goricom 2018. i s Rijekom 2023. trijumfirao je na Poljudu.

Karoglan, s druge strane, u tri utakmice protiv Dinama nema pobjedu. Dvaput je remizirao s Hajdukom (0-0 i 1-1) i jedanput izgubio s Istrom 3-0.

- U treninzima nema bitne razlike, pripreme su kao za svaku drugu utakmicu, ali tenzije i emocije su velike i trener ih treba obuzdati. Tu će Karoglan imati veći problem. Obojica su svjesna da im momčadi ne blistaju igrom, Karoglan je uvijek oprezan, ali ne bih mijenjao ni jednoga u slučaju poraza. Nezahvalno je to, a i pitanje je koga dovesti. Jakirović je napravio nekoliko pogrešnih procjena, ali najveći je Dinamov problem disfunkcionalnost kluba - rekao je Igor Pamić.

A što vi mislite, treba li eventualno poraz u derbiju Jakirovića i(li) Karoglana stajati posla?

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem