Ante Rebić mijenjao kopačke dok su Španjolci zabijali, Joško Gvardiol dvaput je zakasnio... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 161

Ante Rebić mijenjao kopačke dok su Španjolci zabijali, Joško Gvardiol dvaput je zakasnio...

Ante Rebić mijenjao kopačke dok su Španjolci zabijali, Joško Gvardiol dvaput je zakasnio...
5

Dvije minute nije bilo krilnog napadača u igri, Španjolci su jurnuli u napad i zabili, a izbornik je izgubio strpljenje. Sarabia je izjednačio, a suigrač Matea Kovačića zabio prvijenac u nastavku

VIDEO

Povela je Hrvatska protiv Španjolske u osmini finala Eura u Kopenhagenu ni kriva ni dužna autogolom golmana Unaija Simóna u 20. minuti, ali "furia" se stigla vratiti prije odmora.

POGLEDAJTE VIDEO: Danski policajci s hrvatskim navijačima

Pokretanje videa...

Policajci i navijači zajedno u Kopenhagenu 02:00

Igrala se 38. minuta kad su Španjolci došli pred gol Dominika Livakovića. Tražili su penal zbog navodnog igranja rukom Luke Modrića u šesnaestercu, no turski sudac Cuneyt Cakir samo je odmahnuo rukom, a akcija je išla dalje.

Gaya je pucao, lopta je završila u bloku i došla ravno do nogu Pabla Sarabije koji je zabio pogodivši pritom Livakovića loptom u lice. Bio je to treći gol za Španjolsku nogometaša PSG-a.

Izbornik Zlatko Dalić je pobijesnio na Antu Rebića jer je ostavio Hrvatsku u tom napadu s igračem manje. Izašao je iz igre kako bi promijenio kopačke, trebale su mu čak dvije minute. Možda je moglo pričekati i do poluvremena...

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Dobru igru s kraja prvog poluvremena Španjolci su prenijeli na početak drugoga i u 57. minuti preokrenuli. Ferrán Torres ubacio je s lijeve strane, a César Azpilicueta, suigrač Matea Kovačića u Chelseaju, na drugoj je stativi ostao sam i glavom zakucao za 2-1.

Nije ga uspio ispratiti Joško Gvardiol koji nije ni skočio u tom duelu, a Azpilicueta je zabio prvi gol za "furiju" u 27. nastupu. Našao je žrtvu, baš kao što ju je našao i čuveni Lilian Thuram u polufinalu SP-a 1998. protiv Hrvatske.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Hrvatska se pokušala vratiti, najbolju priliku imao je sredinom nastavka Joško Gvardiol, a onda je baš on, 13 minuta prije kraja, zaboravio na Ferrána Torresa ispijajući vodu kraj terena. Prekasno je reagirao, Španjolac je otišao sam na Livakovića i pospremio za 3-1.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Tračak nade Hrvatskoj golom pet minuta prije kraja, uz asistenciju gol-tehnologije, donio je Mislav Oršić. Zabio je nakon prodora Luke Modrića i gužve pred španjolskim golom. Prvi gol za reprezentaciju u desetom nastupu.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain
Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Strijelac Oršić sedam minuta poslije, u 92. minuti, bio je asistent za izjednačujući gol Hrvatske. Mario Pašalić, još jedan džoker s klupe, naklonio se glavom na petercu za 3-3 i ludnicu na tribinama!

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Unatoč odličnom ulasku u produžetak i šansi Andreja Kramarića, Hrvatska nije uspjela nastaviti u dobrom tempu. Álvaro Morata zabio je u 100. za 4-3 nakon što ga Josip Brekalo nije ispratio, a Mikel Oyarzabal tri minute poslije za velikih 5-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 161

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner