Obavijesti

Sport

Komentari 45

Pet godina u Fiorentini: Anti Rebiću Batistutina 'devetka'

Pet godina u Fiorentini: Anti Rebiću Batistutina 'devetka'
11

Rebić će za pet godina vjernosti 'ljubičastima' inkasirati preko četiri milijuna, a s bonusima i nagradama taj bi iznos mogao porasti i na preko šest milijuna eura

VIDEO

Predsjednik RNK Splita Slaven Žužul najavio je kako se nema namjeru iz Firence u Split vraćati neobavljena posla i obećanje je ispunio, danas poslijepodne Ante Rebić potpisao je petogodišnji ugovor s Fiorentinom

Žužul je odradio transfer kakvog se ne bi posramili ni puno veći klubovi od njegova Splita, koji će od Fiorentine odmah dobiti pet milijuna eura, te još najmanje dva u slijedeće dvije godine. A ukoliko se Rebić bude iz Fiorentine prodavao dalje, onda 'crvenima' pripada i dodatni postotak od transfera. 

- Ovo je za nas velika stvar, možda i najveća do sada. U pet godina smo prošli put od stečaja i četvrte lige do Europe, a sada i do jednog ovakvog transfera. Stvarno sam ponosan na sve koji su u tome sudjelovali. Ovo je vrhunac za naš nogomet koji je istina star cijelo stoljeće, no punim plućima smo prodisali tek u zadnjih pet godina. Naša škola do jučer nije imala nikakve uvjete, a opet smo izbacili igrača kojeg žele vrhunski europski klubovi. Ovo je poruka i svim ostalim mladim igračima da se uspjeti može i da ih klub u tome neće sputavati, dapače – kazao je Žužul.  

Čast mi je nositi Batistutin broj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobro je prošao i mladi reprezentativac, koji će za pet godina vjerosti 'ljubičastima' inkasirati preko četiri milijuna, a s bonusima i nagradama taj bi iznos mogao porasti i na preko šest milijuna eura.  Rebiću je pripala čast uzeti 'devetku' koju je svojedobno nosio legendarni Argentinac Gabriel Omar Batistuta.

- Nisam ga imao priliku gledati, jer sam premalad, no znam da je bio vrhunski igrač i legenda kluba i argentinske reprezentacije. Čast mi je nositi njegov broj - kazao je Rebić.

Pregovori su potrajali dva dana. Odmah po dolasku u Firenzu delegacija Splita odsjela je u 'Vili Medici', te sa zaputila na pregovore na stadion Fiorentine Artemio Franchi.

- Nisam nervozan, samo sam malo umoran – kazao nam je Ante u prolazu.

Nakon trosatnih pregovora, nešto prije ponoći u utorak, sastanak je prekinut, te je nastavljen u srijedu ujutro. Drame nije bilo, potvrdio je to i sam Rebić, koji je svima zahvalio na čestitkama. 

- Prije svega moram još jednom zahvaliti svima koji su omogućili da se ovo dogodi. Klubu, roditeljima, bivšim suigračima, trenerima i prijateljima - rekao je novi napadač Fiorentine te dodao:

- Od početka sam vjerovao upravi Splita , a i oni su vjerovali u mene i danas se događa ovako velika stvar za mene, moju obitelj i za klub. Danas se ostvaruje moj veliki san. Igrat ću nogomet u Serie A i to ću igrati za ovako veliki klub. Neću reći da sam od djetinjstva navijač Fiorentine, ali danas to postajem svim srcem. Znam za najbolje dane ovog kluba i dat ću sve od sebe da pomognem da se ambicije kluba i navijača ostvare i da Fiorentina i u ovoj sezoni bude u vrhu Serie A.

Jaka konkurencija

Konkurencija u napadu talijanskog prvoligaša bit će jaka.

- Konkurencija je nešto što mi treba da bih se dalje razvijao. Upravo to je i razlog zašto sam se zajedno s klubom odlučio da je vrijeme da idem dalje. A i klupa je za ljude, ali naravno da ću dat sve od sebe da igram što je više moguće.

Dok je Ante bio na pregledu, odvjetnici su 'brusili' posljednje detalje ugovora. Na vratima stadiona s osmjehom na licu prvi se pojavio predsjednik Splita, koji je sretnu vijest javio i Antinom ocu Bošku. 

- Sve je dogovoreno, Ante je na liječničkom pregledu, a tu ne bi smjelo biti problema. 

I nije bilo, Ante je službeno postao igrač Fiorentine u 14 sati. 

Na putu do dvorane za press konferenciju prošao je po stadionu, razgledao fotografije najvećih asova koji su nosili ljubičasti dres...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu