Obavijesti

Sport

Komentari 8

Anthony srušio Bullse, San Antonio i dalje nezaustavljiv

Anthony srušio Bullse, San Antonio i dalje nezaustavljiv
1

Košarkaši New York Knicksa predvođeni sjajnim Carmelom Anthonyjem (43 koša) svladali su najbolju momčad lige Chicago. Boston i Miami upisali su lake pobjede

VIDEO

Carmelo Anthony predvodio je u nedjelju u Madison Square Gardenu New York do važne pobjede u borbi za doigravanje. Poslije produžetka su Knicksi srušili najbolju momčad NBA lige Chicago sa 100-99.

Nakon 12 utakmica stanke zbog ozljede prepone, u dresu Bullsa se ponovno ukazao Derrick Rose, ali ni on nije uspio pomoći svojoj momčadi da izbjegne treći poraz u četiri posljednja dvoboja. Iako je s 29 poena bio najefikasniji igrač Chicaga, imao je slab šut iz igre (8-26), a promašio je i dva slobodna bacanja 19 sekundi prije kraja osnovnog dijela utakmice. Iskoristio je to Anthony i tricom donio Knicksima produžetak u kojem je bio ključna figura svoje momčadi. 

Ubacio je pet posljednjih koševa u dodatnom vremenu, uključujući i tricu 8.2 sekunde prije kraja koja je donijela pobjedu domaćinu. Utakmicu je Anthony zaključio s 43 poena, najviše ove sezone. Knicksi su sada izjednačeni s Philadelphijom (29-27), a imaju pobjedu više od Milwaukeeja (28-28) u borbi za sedmo i osmo mjesto u Istočnoj konferenciji.

San Antonio je i dalje nezaustavljiv, u nedjelju je došao i do 11. uzastopne pobjede. Na svome je parketu bio bolji od Utah Jazza sa 114-104 uz 28 koševa Tonyja Parkera. Manu Ginobili je dodao 23, a Tim Duncan 13 uz 16 skokova. Zanimljivo, ovo je već druga ovosezonska serija Spursa od 11 pobjeda, a radi se i o rekordnom nizu u cijeloj ligi ove sezone. San Antonio je i dalje na vrhu Zapada s pobjedom, ali i porazom manje od Oklahoma Cityja koji je u nedjelju nadigrao Toronto s 91-75. Thunder je slomio otpor Raptorsa krajem treće i početkom posljednje četvrtine kada je napravio seriju 24-0. Kevin Durant je s 23 poena bio prvo ime sastava iz Oklahome.

Rajon Rondo je ostvario dvoznamenkasti broj asistencija već 17. utakmicu zaredom. S 15 je nedjeljnih dodavanja za koš ponovno bio među najboljim pojedincima Bostona koji je svladao Philadelphiju sa 103-79. Kevin Garnett je ubacio 20 koševa, a podjednako su dobri bili i Brandon Bass i Avery Bradley s po 18 poena, te Paul Pierce s poenom manje. Celticsi su slavili sedmi put u zadnjih devet dvoboja i učvrstili vodstvo u Atlantskoj diviziji u odnosu na Knickse i Sixerse.

Miami je sa 98-75 nadigrao Detroit, a floridsku su momčad predvodili LeBron James 26 koševa, te Chris Bosh s 22 poena i devet skokova. Jedanaesti put ove sezone u sastavu Heata nije bilo Dwyanea Wadea, ovaj put zbog ozljede desnog gležnja.

NBA liga, nedjelja:

New York - Chicago 100-99, produžetak (Anthony 43k, Shumpert 15k, 9s / Rose 29k)

Boston - Philadelphia 103-79 (Garnett 20k, Bradley 18k, Bass 18k / Vučević 14k, 13s)

Miami - Detroit 98-75 (James 26k, Bosh 22k, 9s / Knight 16k)

New Jersey - Cleveland 122-117, produžetak (Green 32k, Morrow 24k / Jamison 34k)

Oklahoma City - Toronto 91-75 (Durant 23k, Harden 17k / Calderon 19k)

San Antonio - Utah 114-104 (Parker 28k, Ginobili 23k / Jefferson 19k, 10s)

Sacramento - Houston 87-104 (Williams 21k / Lee 25k, Dragić 15k, 9a)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'