Sport

Komentari 6

Anzulović: Nismo ih podcijenili, Slovenci su zasluženo slavili...

Anzulović: Nismo ih podcijenili, Slovenci su zasluženo slavili...

Kalkulirali smo od početka s energijom i dozvolili smo da se Slovenija razigra, pogotovo u drugoj četvrtini u kojoj smo primili 27 koševa, a nismo izašli iz bonusa, rekao je Anzulović nakon poraza od Slovenije

U utakmici koja je poslužila kao 'generalka' uoči kvalifikacijskih dvoboja za Svjetsko prvenstvo protiv Litve i Poljske, hrvatski su košarkaši pred oko 4000 gledatelja u Areni Varaždin izgubili od reprezentacije Slovenije 86-87 (16-18, 21-27, 24-26, 25-16).

Izbornik Hrvatske Dražen Anzulović čestitao je Sloveniji i priznao da je bila bolja momčad. 

- Bili su bolji i zaslužili su ovu pobjedu, jer mi nismo imali radni dio kakav je potreban za jednu ovakvu  utakmicu. Kalkulirali smo od početka s energijom i dozvolili smo da se Slovenija razigra, pogotovo u drugoj četvrtini u kojoj smo primili 27 koševa, a nismo izašli iz bonusa. Mislim da smo imali dvije ili tri osobne pogreške - započeo je s analizom Anzulović. 

- Tek kada smo došli na minus 16 počeli smo raditi onako kako smo trebali raditi od prve sekunde. Ako smo dovoljno pametni, onda ćemo shvatiti ovu utakmicu na način da bez obzira protiv koga igraš, da ne igraju na terenu imena nego ono što pokažeš, a onda može tvoja kvaliteta doći do izražaja - rekao je Anzulović. 

Kao pozitivno je istaknuo da je Hrvatska igrala protiv protivnika koji igra vrlo slično kao što će igrati Litva i da je ova utakmica dobro došla kao priprema. Dodao je i da se  Hrvatska svjesno nije otvarala na neke stvari koje su se radile na treninzima i da se to čuva za službenu utakmicu. Na pitanje je li bilo podcjenjivanja, Anzulović je to kategorički odbacio.

- Ne bih rekao da je bilo podcjenjivanja. Bila je jedna nemoć u intenzitetu obrane. Mi smo igrali obranu tako da tri igrača dobro stoje, a dva su totalno van koncentracije. Ili četiri dobro stoje, a padamo na jednom. Bez svih u sinergiji i sistemu igre teško možeš igrati protiv bilo kakve ekipe - rekao je Anzulović te pohvalio Jakova Mustapića koji je odigrao najbolju utakmicu u seniorskoj karijeri u reprezentaciji ubacivši 25 koševa.

Sjajan je bio Mustapić, koji smatra kako poraz od Slovenije nije tragedija.

- Mislim da se ne trebamo previše opterećivati, već analizirati naše greške i krenuti dalje prema sljedećim utakmicama - izjavio je Mustapić.

Na pitanje da prokomentira svoju igru kazao je kako se trudio iskoristiti ono što su mu suigrači kroz igru pružili.

- Nisam se previše opterećivao napadom. Izbornik je od mene tražio energiju u obrani i tu sam se pokušavao što više izboriti za poziciju i to mi je bio primarni cilj u igri. Napad je došao sam kao rezultat te obrane. Rezultat te neopterećenosti i dobre obrane - zaključio je Mustapić.

VIDI OVO! Što vaš WC papir govori o vama?

Najčitaniji članci