Obavijesti

Sport

Komentari 36

Aperkat iz pakla: 'Crna zvijer' brutalno nokautirala Blaydesa, Amerikanca budili par minuta

Aperkat iz pakla: 'Crna zvijer' brutalno nokautirala Blaydesa, Amerikanca budili par minuta

Derrick Lewis teško je nokautirao drugog izazivača Curtisa Blaydesa i uskoro bi mogao dobiti priliku za napad na pojas teške kategorije. Blaydes je pao ukamenjen nakon brutalnog aperkata, budili su ga

VIDEO

Nema boljeg nego kada cijelu priredbu zaokruži poslastica u glavnoj borbi večeri pa se iščekivanje opravda maksimalno. Tako je bilo i na UFC Fight Night 185 na kojem je Derrick Lewis kao autsajder teško nokautirao top contendera Curtisa Blaydesa i ugasio mu šampionske nade.

POGLEDAJTE VIDEO: Intervju s Aleksandrom Rakićem

Pokretanje videa...

Aleksandar Rakić: Zbog Erslana i Delije sam onako lako 'prošao' kroz Smitha! | NA TRENINGU 08:38

Rijetki analitičari išli su kontra očekivanja - da će Blaydes standardno hrvati i iskoristiti Lewisovu najslabiju kariku. 'Crna zvijer' je ubojita na nogama, ali u parteru je kao riba na suhom. A za očekivati je bilo da će hrvač Blaydesova kalibra upravo hrvanjem riješiti stvar.

No, jedan pokušaj rušenja u prvoj rundi nije prošao, Lewis ga je majstorski obranio, a kada je tek drugi u meču uslijedio u drugoj rundi... Sijevnuo je 'aperkat iz pakla'. Kako bi Michael Bisping rekao, ništa nije bolje od pokušaja rušenja kao pravovremeno plasirani aperkat.

MMA: UFC Fight Night

I upravo to se dogodilo. Početkom druge runde Blaydes je krenuo u 'double leg', a Lewis ga je dočekao preciznim aperkatom direktno u bradu od kojeg se skamenio, pao kao pokošen, nakon čega su uslijedila dva potvrdna 'hammer fista'.

Sudac Herb Dean reagirao je instantno, ali nije mogao spriječiti te dvije dodatne bombe. Neki bi rekli nepotrebne pošto Blaydes u tom trenutku već odavno nije bio prisutan 'među živima', drugi, pak, poučeni iskustvom preranih prekida, da je potvrda nokauta garancija pobjede.

Kako god, Lewis je kao četvrti izazivač uoči borbe sada, najvjerojatnije, zamijenio Blaydesa kao drugi top contender, a novim nokautom stigao do rekordnog 12. u svojoj UFC karijeri te se izjednačio na prvom mjestu s Vitorom Belfortom. Strašna borba.

U sunaslovnoj borbi vidjeli smo vrlo zanimljiv ženski okršaj i pomalo iznenađujuću jednoglasnu odluku sudaca. Iako je Ketlen Vieira većinski dominirala u parteru, u trenucima kada se borba odvijala na nogama Jana Kunickaja nanijela je više štete. I to su suci nagradili pa je pobjeda na koncu pripala Ruskinji.

MMA: UFC Fight Night

Od ostalih borbi valjda izdvojiti dva poraza teškaških veterana. Andrei Arlovski izgubio je submissionom u drugoj rundi od Toma Aspinalla, dok je Aleksej Olejnik tehničkim nokautom u prvoj rundi od Chrisa Daukausa.

Rezultati UFC FN 185 - Main Card

  • Derrick Lewis    def.    Curtis Blaydes - KO (R2 1:26)    
  • Jana Kunickaja    def.    Ketlen Vieira - jednoglasna sudačka odluka
  • Darrick Minner    def.    Charles Rosa - jednoglasna sudačka odluka
  • Chris Daukaus    def.    Aleksej Olejnik - TKO (R1 1:55)    
  • Phil Hawes    def.    Nassourdine Imavov - jednoglasna sudačka odluka
  • Tom Aspinall    def.    Andrei Arlovski  - SUB (R2 1:09)  
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja