Obavijesti

Sport

Komentari 1

Argentinci igraju pliću zonu: To bi nam trebalo odgovarati

Argentinci igraju pliću zonu: To bi nam trebalo odgovarati
1

Argentina je prilika da Hrvatska napokon upiše pobjedu bez velike drame u samim završnicama susreta. Na ruku nam ide i umor Argentine od utakmice s Francuskom

VIDEO

Ono čega su se Hrvati najviše pribojavali uoči duela s Brazilom bila je duboka brazilska obrambena zona, dosta atipična u odnosu na one kakve imamo prilike gledati na europskim prostorima. Zahvaljujući njoj Brazil je stekao startnu prednost od 4:2, a jedini hrvatski strijelac u tom periodu bio je Lovro Mihić, koji je susret završio sa devet postignutih pogodaka uz tek jedan promašaj.

- Zapravo smo solidno organizirali napade protiv njihove duboke zone, ali smo činili previše tehničkih pogrešaka; bacali smo lopte u prazno - komentiralo je perspektivno lijevo krilo CO Zagreba, dok je igrač švicarskog Schaffhausena Marko Mamić pokušao otkriti razlog pogrešaka:

- Slabo smo se kretali bez lopte. Trebamo se još malo uigrati i osloboditi, a ne se bojati lopte.

Kada već napad nije funkcionirao najbolje (ukupno čak 21 tehnička pogreška Hrvatske) obrana je za razliku od utakmice s Francuskom (iako to rezultat ne sugerira) bila na značajno višoj razini te omogućila rezultatski povratak u susret, uz pomoć Butorca koji se oslobodio u napadu i u periodu od svega 11 minuta postigao pet hrvatskih pogodaka.

- I protiv Francuske obrana nije bila tako loša; problem je bio u tome što nam je već pred kraj njihovih napada padala koncentracija. Ovoga puta to se promijenilo - primijetio je Mihić.

S tom promjenom Hrvatska je do kraja poluvremena uspjela osigurati minimalnu prednost od 15:14 da bi u nastavku susreta preuzela potpunu kontrolu te 10-ak minuta prije kraja susreta imala prednost od tri pogotka. Ipak, niti to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu - Brazil je promjenom tempa igre uspio doći do izjednačenja svega dvije minute do kraja susreta. Na kraju su utakmicu spašavali Kuduz s dva ključna pogotka te vratar Cvitković s dvije obrane u posljednjih pet sekundi susreta.

- Jako smo pali u igri, pogotovo u tranziciji u obranu. Postizali su nam pogotke vrlo jednostavno, i to kroz sredinu - pomalo nezadovoljno govorio je Mamić, ali je i s olakšanjem dodao:

- Argentinci bi nam trebali više odgovarati jer igraju pliću zonu.

Prilika je to Hrvatskoj da napokon upiše pobjedu bez velike drame u samim završnicama susreta, a činjenica da je Argentina jučer igrala kasni duel protiv Francuske i došla u hotel tek nešto iza 23 sata trebala bi im ići u prilog.

- Ne vjerujem da će to imati veliki utjecaj na rezultat; imaju cijelu noć za odmoriti - procijenio je Mamić, dok je za Mihića nešto drugo važnije:

- Ne smijemo ih podcijeniti. Dižemo se polako i vjerujem da ćemo nastaviti u tom ritmu.

Argentinska igra protiv Francuske samo je potvrdila kako ih se ne smije podcijeniti: trikolori su imali lagodnih devet pogodaka prednosti, no južnoamerička reprezentacija ubrzo ih je sustigla na svega tri pogotka i učinila završnicu napetijom. U njoj je presudila širina izbora igrača: francuski je izbornik vratio natrag prvu postavu, dok je argentinski stožer morao vaditi svojeg najboljeg igrača u polju Rodrigueza jer je nakon 52 minute provedene u igri doslovce jedva stajao na nogama. K tomu, Argentince je zadesila i nezgoda s Antonacijem - jedan od njihovih boljih obrambenih igrača bio je odgurnut u šutu te je nabio šaku u reklamu pored terena. Izišao je s terena uz bolnu grimasu, nije se vraćao u igru i pitanje je koliko će biti spreman za predstojeći duel, isto kao i Rodriguez s obzirom na kratak vremenski period za oporavak. 

- Pokušavali smo se vratiti u utakmicu, ali nikako nismo uspijevali. Protivnik je ipak bio prejak - priznaje argentinski izbornik Garcia uz pohvale svojim igračima:

- Villaroel i Rodriguez bili su naši najbolji igrači. To je dvojac čija razina igre djeluje jednako kao i seniorska u europskih igrača.

Vratar Villaroel to je dokazao sa svojih 17 obrana od kojih je 10-ak bilo na nepostavljenu obranu, dok je Rodriguez bio prvi strijelac reprezentacije sa devet pogodaka, uz tri tehničke pogreške. Francuzi su pak odigrali daleko lošije, uz promašene zicere napravili su i 16 tehničkih pogrešaka, no svejedno su uspjeli kontrolirati utakmicu do njenog samog kraja. Unatoč takvoj igri Argentinci su im postigli svega 22 pogotka - nisu imali rješenja na 5-1 Francuza, kao ni na 6-0; francuski je blok odlično djelovao i to je bio ključ pobjede.

Protiv Hrvatske mogu očekivati vrlo sličnu obranu s još višim centralnim igračima, što bi im dodatno moglo otežati kreiranje situacija. Hrvati su evidentno zadovoljni načinom na koji Argentina igra, itekako im odgovara, te očito s razlogom vjeruju kako danas neće "kidati živce" sebi i svojim pratiteljima na mađarskim tribinama, kojih je iz utakmice u utakmicu sve više.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani