Obavijesti

Sport

Komentari 17

Arsenal najlošiji u zadnjih 30 godina: Još jedan poraz u PL

Arsenal najlošiji u zadnjih 30 godina: Još jedan poraz u PL
1

Arsene Wenger je odustao od prvenstva. Na teren je danas poslao 'drugu momčad' u kojoj su nedostajali prvotimci kao što su Özil, Kolašinac, Ramsey, Mkhitaryan ili Welbeck. Newcastle je slavio s 2-1

VIDEO

Newcastle je na svom St James' Parku pobijedio Arsenal s 2-1 te tako nastavio fantastičnu renesansu u 2018. godini. Naime, svrake su iz 12 susreta u ovoj godini već osvojile tri boda više nego u 21 susretu u 2017. godini.

Isto tako, momčad sa sjevera Engleske ovom je pobjedom prekinula neugodan niz u susretima s 'topnicima' - londonska momčad slavila je u proteklih 10. međusobnih okršaja, dok Newcastle nije uspio ubilježiti pobjedu u zadnjih 12 ogleda.

S druge strane, Arsene Wenger je odustao od prvenstva. Na teren je danas poslao 'drugu momčad' u kojoj su nedostajali prvotimci kao što su Özil, Kolašinac, Ramsey, Mkhitaryan ili Welbeck...

Za sastav iz sjevernog Londona debitirao je i mladi Willock (1999. godišnje) - on je čak 4. igrač rođen nakon što je Arsene Wenger preuzeo klub koji je zaigrao pod njegovim mandatom.

Glavni fokus Arsenala tako ostaje Europska liga čijim bi osvajanjem donekle spasili sezonu, ali i posao svom treneru kojem nikako ne ide u domaćem prvenstvu. Topnici se nalaze jednako udaljeni od prvog i posljednjeg mjesta, bez realnih šansi da uhvate poziciju koja vodi u Ligu prvaka, a danas su upisali čak 11. poraz ove sezone. Isto tako, produžili su niz poraza u gostima na čak 5. utakmica što im je najgori niz od 1984. godine!

Što se zbivanja na terenu tiče, gledali smo dva potpuno različita poluvremena.

U prvom je dijelu gostujući sastav bio bolja momčad što su i okrunili pogotkom Lacazettea u 14. minuti. Tim su golom igrači Arsenala došli do svog 100. pogotka u svim natjecanjima ove sezone postavši četvrti klub s otoka kojem je to pošlo za rukom.

Ipak, žilava momčad Rafaela Beniteza nije se predavala te je, unatoč inferiornosti u posjedu lopte, dolazila do prilika. Jednu takvu svrake su iskoristile u 29. minuti kada je Perez vratio stvari do početka.

Do isteka prvih 45 minuta Arsenal se mogao vratiti u vodstvo, ali je Chambers bio neprecizan.

U nastavku smo gledali totalno drugačiju sliku. Rezignirani gosti nisu ozbiljno zaprijetili te je domaći sastav zasluženo došao do sva tri boda. Završni udarac Arsenalu zadao je Ritchie u 68. minuti, a kasnije su Kenedy i Perez propustili pogoditi za uvjerljivije slavlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići