Obavijesti

Sport

Komentari 126

Arsenal pobijedio u Kneževini, Subašić odveo Monaco dalje!

Arsenal pobijedio u Kneževini, Subašić odveo Monaco dalje!
15

Nogometaši Monaca izborili su četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu 1/8 finala izgubili od Arsenala 2-0, no zbog golova u gostima i sjajnog Subašića prolaze

VIDEO

Čudo se u Kneževini nije dogodilo. Arsenal je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka svladao Monaco 2-0, ali zbog pobjede u prvoj utakmici u Londonu 3-1 i većeg broja golova u gostima momčad hrvatskog reprezentativnog golmana Danijela Subašića izborila je plasman među osam najboljih momčadi Europe.

"Topnici" su u uzvratu igrali vrlo dobro, onako kako su zapravo trebali igrati pred svojim navijačima. Stvorili su mnoštvo prilika, zabili i dva gola, ali sve to bilo je nedovoljno da momčad Arsènea Wengera prođe dalje.

Arsenalova opsada Kneževine

Najbolji golman dosadašnjeg dijela Lige prvaka Danijel Subašić bio je na pravim mukama na stadionu Luja II. Londončani su od početka krenuli silovito i prvu priliku stvorili u 13. minuti. Olivier Giroud pucao je glavom nakon akcije po desnoj strani, no Francuz nije pogodio okvir. Devet minuta poslije gosti su zabili gol koji im nije bio priznat zbog zaleđa. Laurent Koscielny nalazio se iza zadnje linije Monaca kada je prema njemu bila upućena lopta.

Sve te silne prilike Arsenala kad-tad morale su uroditi plodom. Dogodilo se to u 36. minuti. Welbeck je proigrao Girouda na lijevoj strani šesnaesterca, Olivier je pucao ravno u Subašića koji je francuskom napadaču dao popravnu priliku. Nije je propustio. Pogodio je pod gredu za 0-1.

U završnici prvog dijela Arsenal je imao još dvije dobre šanse, ali oba puta Subašić je bio nesavladiv, za što je dobio ovacije domaćih navijača.

Wenger pronašao džokera na klupi, no nije slavio

Prava opsada Monacova gola nastavila se i u drugom poluvremenu. Nakon osam mintua igre Mesut Özil pucao je iz slobodnjaka s 25 metara u lijevi gornji kut, no Subašić je bio na mjestu i paradom prebacio loptu u korner. Deset minuta poslije Wenger radi pravi potez uvođenjem Aarona Ramseyja. Vratio mu je Velšanin to 11 minuta prije kraja.

Akciju je započeo Monreal proigravanjem Walcotta koji puca u stativu. Kao i kod prvog gola, obrana domaćih nije se snašla na odbijenu loptu koju je dočekao Ramsey i podebljao vodstvo Arsenala. Do kraja je bilo 15-ak minuta, gostima je još jedan gol trebao za prolazak dalje.

Suba spašavao na gol-crti

I tko zna što bi bilo da im na golu ne stoji Subašić. Danijel je u 83. minuti, naime, doslovce s crte izvadio pokušaj glavom Girouda. Sekunde su odmicale, igrala se "viktorija" na gol crveno-bijelih, ali nekako su uspjeli izdržati i počeli slaviti veliki uspjeh.

Prvi put nakon deset godina Monaco je ušao među osam najboljih momčadi Starog kontinenta. Taj doseg uvelike mogu zahvaliti Danijelu Subašiću koji ih je dvaput spašavao "iz mrtvih", dok njegovi kolege u napadu nisu pokazale praktički ništa.

Detaljnu statistiku o tome kako je Danijel Subašić branio u uzvratnoj utakmici protiv Arsenala, ali i u cijelom natjecanju donosi Goal.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

  • Monaco - Arsenal 0-2 (ukupno 3-3, Monaco ide dalje zbog pravila gola u gostima)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu