Obavijesti

Sport

Komentari 90

Arsenal primio najbrži gol u LP, Barcelona je rastavila Celtic...

Arsenal primio najbrži gol u LP, Barcelona je rastavila Celtic...
1

Barcelona je na Camp Nou pobijedila Celtic s ogromnih 7-0. PSG i Arsenal su odigrali 1-1 dok je Bayern na Allianz Areni slavio s visokih 5-0 protiv Rostova. Cavani je zabio najbrži gol PSG-a u Ligi prvaka

VIDEO

Konačno smo i to dočekali! U utorak 13. rujna počela je grupna faza Lige prvaka, a već su pali neki rekordi. Tako je, primjerice, Edinson Cavani zabio najbrži gol PSG-a u Ligi prvaka dok je Arsenalu to bio najbrži primljeni gol u elitnom europskom natjecanju. Urugvajac je na ubačaj Auriera zabio nakon samo 42 sekunde.

Prvi dan Lige prvaka na teren su istrčale sljedeće momčadi:

  • Barcelona - Celtic
  • Basel - Ludogorets
  • Bayern - Rostov
  • Benfica - Bešiktaš
  • Dinamo Kijev - Napoli
  • PSG - Arsenal
  • PSV - Atletico Madrid

Uz navedene, danas su prvu utakmicu trebali odigrati Manchester City i Borussia Mönchengladbach, no susret je odgođen zbog velike oluje u Manchesteru.

Barcelona je slavila protiv Celtica 7-0, a već nakon prvog poluvremena dvama golovima Lionela Messija osigurala je pobjedu. Argentinac je na asistenciju Neymara zabio u 3. minuti, točnije nakon 2 minute i 46 sekundi što je njegov najbrži gol u Ligi prvaka i drugi najbrži gol u karijeri za Barcelonu.

Momčad Brendana Rodgersa mogla je zakomplicirati život španjolskom prvaku da je 20-godišnji napadač i ovogodišnja senzacija Moussa Dembele zabio penal u 24. minuti. No mladi Francuz je promašio (Ter Stegen je obranio penal), a već nakon tri minute Messi je zabio svoj drugi na utakmici te ukupno peti gol u pet nastupa protiv Celtica. Ponovo je asistent bio Neymar.

FC Barcelona v Celtic - UEFA Champions League Group Stage - Group C

Ivan Rakitić odigrao je prvo poluvrijeme, a na odmoru je ostao u svlačionici. U drugom dijelu zamijenio ga je Andres Iniesta, a već nakon pet minuta nastavka Neymar je pogodio za 3-0. Barcelona je u tim trenucima imala ogromnih 71-29 posto posjeda lopte. Brazilac je zatim upisao treću asistenciju na utakmici kada je Andres Iniesta zabio za 4-0 (59'), a samo minutu kasnije Messi je zabio svoj treći gol. Asistent je bio Luis Suarez. U strijelce se do kraja utakmice uspio upisati i Suarez, koji je zabio u 75., a zatim i u 88. minuti. Svoju četvrtu asistenciju večeras upisao je Neymar.

FC Barcelona v Celtic - UEFA Champions League Group Stage - Group C

- Puno smo se za vikend potrošili u fantastičnoj pobjedi u derbiju protiv Rangersa. Uvijek je jako, jako teško igrati nakon toga protiv vjerojatno momčadi s najboljim posjedom na svijetu - rekao je menadžer Celtica Brendan Rodgers nakon utakmice.

- Nije loše za početak u novoj sezoni Lige prvaka... Ali moramo nastaviti naporno raditi, ovo je maraton, ne sprint - napisao je Raketa na Facebooku nakon visoke pobjede i priložio sliku sebe i Ter Stegena.

Golijada je bila i u Münchenu gdje je Bayern pobijedio Rostov s visokih 5-0. Carlo Ancelotti je promijenio formaciju Bayerna (pod Gaurdiolom je minhenska momčad igrala u formaciji 4-1-4-1) u 4-3-3, a početna postava izgledala je ovako: Neuer - Rafinha, Martinez, Hummels, Alaba - Kimmich, Vidal, Alcantara - Müller, Lewandowski, Costa.

Bayern se, očekivano, pokazao kao preveliki zalogaj za Rostov, koji ove sezone igra sasvim solidno. Robert Lewandowski načeo je mrežu Rusa u 28. minuti iz penala, a u sudačkoj nadoknadi prvog dijela je pogodio i Thomas Müller na asistenciju Davida Alabe. Lewandowski je 12 od zadnjih 14 golova u Ligi prvaka zabio na Allianz Areni.

Football Soccer - Bayern Munich v FC Rostov - Champions League

Bayern je u nastavku stigao do još dva gola, a strijelac oba bio je mladi Joshua Kimmich. Za prvi gol mu je asistirao Douglas Costa, a za drugi Juan Bernat. Kimmich je u zadnja dva susreta zabio tri gola, isti broj kao i u 94 prijašnje utakmice kao profesionalni nogometaš. Do kraja susreta u strijelce se uspio upisati i Bernat nakon asistencije Francka Riberyja koji je ušao u drugom dijelu.

>> Na njima leži budućnost: Top 10 najvećih talenata nogometa

Football Soccer - Bayern Munich v FC Rostov - Champions League

Derbi dana igrali su PSG i Arsenal (1-1). Francuski prvak i "vječiti četvrti" engleske Premier lige priredili su sjajnu utakmicu, a pali su i neki rekordi. Napadač PSG-a Edinson Cavani matirao je Davida Ospinu nakon samo 42 sekunde na asistenciju Sergea Auriera. Bio je to najbrži gol PSG-a u povijesti Lige prvaka, a ujedno i najbrži gol koji su 'topnici' primili u elitnom europskom natjecanju.

Paris Saint-Germain v Arsenal - UEFA Champions League Group Stage - Group A

Rezultat se nije mijenjao sve do 78. minute kada je Alexis Sanchez nakon obranjenog udarca Alexa Iwobija pospremio loptu iza leđa Alphonsea Areola za konačnih 1-1. U zadnjim sekundama utakmice priliku za pobjedu imao je Marquinhos, no Brazilac nije dobro zahvatio loptu glavom.

Od ostalih utakmica Basel se kod kuće spasio golom Steffena u 80. minuti, nakon što je Ludogorec poveo u 45. preko Cafua (1-1). Bešiktaš je ukrao pobjedu Benfici (1-1) na Luzu u 93. minuti (Cervi 12'/Talisca 90+3') dok je Napoli slavio na gostovanju kod Dinamo Kijeva (1-2) dvama golovima ovogodišnjeg pojačanja i zamjene za Gonzala Higuaina Arkadiusza Milika (Garmash 26'/Milik 36', 45+2'). Domagoj Vida odigrao je cijelu utakmicu za aktualnog ukrajinskog prvaka. PSV je u uzbudljivoj utakmici upisao minimalan poraz protiv Atletico Madrida. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Saul Niguez u 43. minuti.

Rezultati 1. kola Lige prvaka:

  • Barcelona - Celtic 7-0
  • Basel - Ludogorets 1-1
  • Bayern - Rostov 5-0
  • Benfica - Bešiktaš 1-1
  • Dinamo Kijev - Napoli 1-2
  • PSG - Arsenal 1-1
  • PSV - Atletico Madrid 0-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...