Obavijesti

Sport

Komentari 1

Arsenal slavio kod Blackpoola, Jens Lehmann se vratio na gol

Arsenal slavio kod Blackpoola, Jens Lehmann se vratio na gol
1

Jens može biti ponosan. Način na koji svakodnevno trenira je zapanjujuć. Pomogao je klubu upisati iznimno važnu pobjedu, nahvalio je Wenger povratnika Lehmanna

VIDEO

Nakon pet utakmica bez slavlja kroz sva natjecanja, nogometaši Arsenala stigli su do pobjede, i to na gostovanju kod Blackpoola u utakmici 32. kola engleskog prvenstva...

Protiv sastava koji je u borbi za ostanak u engleskom Premiershipu kandidat za naslov prvaka pokazao je više i zasluženom 3-1 pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Manchester Unitedom na sedam bodova razlike. Utjeha sastavu Arsenea Wengera je ta da u odnosu na vodeću momčad lige imaju i odigranu utakmicu manje.

Iz pobjede londonskih "topnika" svakako treba naglasiti da je među vratnice ponovno stao 41-godišnji Jens Lehmann. Neočekivanu je priliku Nijemac dobio budući da se tijekom zagrijavanja ozlijedio Manuel Almunia, a premijera mu je to među vratnicama Arsenala bila od povratka iz mirovine. Posljednju je utakmicu za Wengerov sastav odradio još u sezoni 2007/08.

Sunčano vrijeme na Bloomfield Roadu ponudilo je dobru igru i četiri pogotka, nažalost po navijače domaće momčadi tri u njihovoj mreži. Prvi se na listu strijelaca, u 18. minuti, upisao Abou Diaby. Nakon što je osvojio jednu loptu na sredini terena, Diaby je uposlio Cesca Fabregasa koji pronalazi Robina van Persieja. Nizozemac je lijepo s lijeve strane ubacio u kazneni prostor u kojem se neometani Diaby "osladio" lakim pogotkom za uvodno vodstvo gostiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povećano je ono udarcem Emmanuela Ebouea već u 21. minuti i tim se rezultatom otišlo na odmor. Tračak nade da će prekinuti niz od pet vezanih poraza za domaćina se ukazao u 52. minuti kada je Taylor-Fletcher pogodio za smanjenje rezultata nakon dosuđene prednosti u trenutku kada je Lehmann srušio Campbella.

Konačnih 3-1 postavio je Robin van Persie u 76. minuti utakmice.

- Život se sastoji od iznenađenja, a jedno se takvo i meni sada dogodilo. Nikad se ne zna što donose nadolazeći tjedni, pričekajmo pa ćemo vidjeti. Nije mi to niti važno. Ukoliko je ovo bila moja posljednja utakmica karijere, sretan sam jer smo u njoj pobijedili - odgovorio je povratnik na golu Arsenala Jens Lehmann misli li da će do kraja sezonu dobiti još koju priliku  za čuvanje mreže.

Izvedbu Lehmanna, inače umirovljenog u Stuttgartovom dresu prošle godine, pohvalio je i menadžer Arsenala Arsene Wenger:

- Jens može biti ponosan. Način na koji svakodnevno trenira je zapanjujuć. Pomogao je klubu upisati iznimno važnu pobjedu koja će imati utjecaja na rasplet sezone.

Važna tri boda za Aston Villu

Aston Villini nogometaši došli su do važna tri boda u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa svladavši Newcastle na svom Villa Parku 1-0. Jedini gol na utakmici postigao je James Collins...

Precizan je centralni branič momčadi i velški reprezentativac bio u 24. minuti utakmice. Gol je postigao glavom na ubačaj Ashleyja Younga.

Pobjeda je za sastav menadžera Gerarda Houlliera bila tek deveta u 32. ligaškoj utakmici sezone. Njom su skočili sa sedamnaestog na četrnaesto mjesto ljestvice Premiershipa.

Kolo će se kompletirati utakmicom Liverpoola i Manchester Cityja. Na rasporedu je ona u ponedjeljak.

Premiership, 32. kolo, nedjelja:

Aston Villa - Newcastle 1-0 (Collins 24)

Blackpool - Arsenal 1-3 (Taylor-Fletcher 52 / Diaby 18, Eboue 21, Van Persie 76)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...