Obavijesti

Sport

Komentari 13

Asfaltiranje u tri minute: 10-0! Bucksi su krenuli prema finalu

Asfaltiranje u tri minute: 10-0! Bucksi su krenuli prema finalu
2

Toronto je vodio cijelu utakmicu, ali... Zadnja četvrtina: 32-17 za Milwaukee. Zadnje tri minute: 10-0 za Milwaukee. Na kraju, Milwaukee-Toronto 108-100 u prvoj utakmici finala Istoka

VIDEO

Kawhi Leonard i Raptorsi stalno su bili u vodstvu, imali su i 13 razlike, imali su napokon odličnu partiju Kalea Lowrya (30-8-2 sa 67% šuta), u 45' minuti imali su 100-98 usred Wisconsina i šansu da Bucksima uzmu prednost domaćeg prvoj 'rundi' finala Istoka.

Ono što si moraju objasniti prije druge utakmice je kako im se 'ugasilo svjetlo' od 45'- 48'? U te tri kratke minute Milwaukee im je napravio i 10-0 i prvi veliki korak prema velikom finalu: Bucks-Raptors 108-100.

Brook Lopez je u četvrtoj četvrtini zabio 13 od svojih ukupno 29 poena što mu je playoff-rekord karijere. Giannis Antetokounmpo dodao je 24 uz 14 skokova i 6 asistencija, Khris Middleton složio 'double-double' (11p, 11s), a Brogdon (15-3-3), Mirotić (13p, 6s) i Bledsoe (9-5-2) dopunili priču.

Kod Toronta jako dobrih 40-ak minuta imali su Kawhi (31-9-2), već spomenuti Lowry i Pascal Siakam (15-6-3). Sve skupa, na kraju nedovoljno zbog kolektivne pauze u zadnje tri minute utakmice... Svi odjednom 'otišli na kavu'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
NBA: Playoffs-Toronto Raptors at Milwaukee Bucks

- Još jedan dokaz karaktera ove momčadi. Kako god loše krenulo, Bucksi se drže svog plana i ne odustaju. To je postao naš lajt-motiv u playoffu i neka je tako. Na teško izborenim pobjedama momčad gradi samopouzdanje, vjeru u sebe i vjeru u sustav koji gradimo od početka sezone. Nismo bez veze u playoff ušli kao momčad s najboljim NBA scoreom - pričao je trener Bucksa Mike Budenholzer, a njegov najjači adut, Giannis Antetokounmpo sve objasnio u daleko skraćenijoj verziji:

- Ovakve utakmice, ovako teško izborene pobjede... To je ono što momčad čini boljom. Nakon ovih 108-100 nemamo 'samo' 1-0 u finalu Istoka nego smo i bolja momčad nego što bili prije nego što je utakmica počela - rekao je Greek Freak pa dodao:

- Kawhi? Nije dobio nijedan lagani poena. Cijelu je utakmicu osjećao nekoga u duelu. To je to. Tako igra Milwaukee.

Zadnja četvrtina: 32-17 za Milwaukee. Toronto od u playoffu gubi 15 od ukupno 18 prvih utakmica bilo koje serije. A kad vode na poluvremenu onda izgube 8 od 9 utakmica. Definitivno im je najpametnije prve 24 minute igrati 'ko će manje'.

Prije početka utakmice Oscar Robertson, možda i najkompletniji igrač u povijesti košarke, dvorani je pokazao jedini dosad osvojeni trofej Bucksa, onaj koji su dobili za taj jedini osvojeni naslov, 1971. Ne današnji, zlatni i blještavi "Larry O'Brien" trofej nego srebrnu zdjelu na drvenom postolju...

Dovoljan motiv za vrijednu, radničku, upornu i nepopustljivu 'raju' iz Wisconsina. Njihovi Bucksi igraju upravo takvu košarku. Sa Giannisom i kao raskošnom nadogradnjom i kao temeljem svih Milwaukeejevih ambicija. A te su, posebno nakon ove pobjede, kristalno jasne: izgurati Kawhija u stranu pa u finalu malo-pomalo gužvati bilo Warriorse, bilo Blazerse.

Bucksi vode 1-0 u finalu Istoka. Druga utakmica finala Zapada igra se u noći sa četvrtka na petak, od 03:00 - Golden State vs. Portland. Prvaci Warriorsi prvu su dobili s laganih 116-94. Dame Lillard sigurno je ljut. A samim time još opasniji nego inače.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru