Obavijesti

Sport

Komentari 61

Atipičan nogometaš: Soudani ne izlazi, nego čita i moli se...

Atipičan nogometaš: Soudani ne izlazi, nego čita i moli se...
3

Hillel Soudani se ne zabavlja kao većina nogometaša. Najbolji strijelac Dinama ove sezone voli povijest, čita knjige, obilazi znamenitosti i odlazi na molitvu u džamiju

VIDEO

Drago mi je da smo u Rijeci napokon pobijedili, već je bilo i vrijeme. Baš mi je krenulo u zadnje vrijeme, pet golova u dvije utakmice, rekao je simpatični Alžirac Hillel Arbi El Soudani (26).

Sjajan je tjedan iza Dinamova napadača. Poigrao se s rumunjskom Astrom, zabio joj tri gola, a na Kantridi nije bio u formi. Zabio je "samo" dva gola.

- Na četiri boda smo prednosti, ali ne pada nam na pamet bilo kakvo opuštanje. Rijeka je predobra - upozorio je Soudani.

U Dinamo je došao prošlo ljeto. Bili su to za Zdravka Mamića, spretnog i uvjerljivog pregovarača, najteži pregovori vezani uz dolazak nekog igrača u klub. Preporučio mu ga je Danko Đikić, čovjek od povjerenja, koji se dokazao u dovođenju Tonela. Pripremio je teren, no Soudani je do kraja vagao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bile su to dvije besane noći, posao smo dogovorili poslije ponoći. Željeli smo da pristane prije finala portugalskoga kupa, u kojem je njegova Vitória Guimarães igrala protiv Benfice - prisjetio se Đikić i nastavio:

- Dobro je što smo uspjeli jer je u finalu zabio gol i donio povijesni trofej Vitóriji.

Imao je ponude, pogotovo nakon tog finala, Sportinga i Benfice, te nekoliko iz Francuske i Njemačke. Bile su bogatije nego Dinamova, pa se Soudani savjetovao s obitelji što učiniti. Budući da se rukovao sa Zdravkom Mamićem i obećao da će doći u Dinamo, za tradicionalnu arapsku obitelj dvojbe nije bilo - ide u Dinamo.

- On poštuje dogovore. Privržen je obitelji, to mu je najvažnije, pa ih je poslušao - kaže Đikić.

U Zagrebu stanuje na Bukovcu sa suprugom, no često mu dolaze roditelji te brat i sestra.

- Musliman je i poštuje pravila. Nikad nije pio alkohol, tijekom ramazana strogo posti. Tad je s njim u Zagrebu majka jer ipak može jesti samo noću, pa mu puno pomaže. Aktivno sudjeluje i u radu zagrebačke džamije. Kad god stigne, ode na molitvu - otkrio je Đikić.

Atipičan je nogometaš. Otkad je u Zagrebu, niti jedanput nije izašao, konobari gradskih noćnih klubova njega ne poznaju, a ne pati ni za automobilima...

- Voli pogledati dobar film i puno čita knjige. Zanimaju ga posebno povijest i kultura zemlje u kojoj živi. To mu je praksa još iz Portugala. Tako je i u Hrvatskoj. Kad ima vremena, voli otputovati te upoznati ljude i običaje - kaže Đikić.

"Pripremao" se tako u vlastitom aranžmanu upoznajući Hrvatsku. Slobodne dane iskoristio je i bio u Opatiji, Zadru, a "skočio" je malo i do Hrvatskog zagorja. Sreća je da ne pije...

- Nikad nisam sumnjao u njegove kvalitete. Možda je bio ispražnjen nakon SP-a, no sad je odlučio pokazati kvalitetu u Dinamu. Volio bih ga i ja imati u momčadi, ali sad je preskup - rekao je bivši mu izbornik u Alžiru Vahid Halilhodžić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu