Obavijesti

Sport

Komentari 5

Fish bolji od Ljube u maratonu, Đoković stigao do 33. pobjede

Fish bolji od Ljube u maratonu, Đoković stigao do 33. pobjede
1

Amerikanac, inače 11. tenisač svijeta, dobio je našeg tenisača nakon teška tri seta i prošao u 3. kolo Rima. U posljednjem setu, činilo se kako Ljubo više nema snage

VIDEO

Maratonski meč od tri sata na ATP turniru u Rimu odigrali su hrvatski tenisač Ivan Ljubičić i Mardy Fish, a Amerikanac je u drugom kolu na kraju slavio 7-6(2), 5-7, 6-2.

Iz petog međusobnog meča Fish (trenutno 11. tenisač svijeta) 'izvukao' je drugu pobjedu. Igrali su i prošle godine na Roland Garrosu, a infraktni i napeti meč dobio je Ljubičić. Tada je u petom setu naš tenisač bio bolji 10-8.

Amerikanac je do uspjeha je mogao doći i u dva seta. Naime, nakon dobivenog tie-breaka prvog seta Fish je imao 4-3 u drugom setu i servis. No, Ljubičić je odigrao odlično. Vratio je break kod 4-4, te potom konstantno stiskao suparnika. Slomio ga je kod 6-5 i tako se ušlo u treći set.

Fish je ipak na startu trećeg seta došao do breaka, potom ga i udvostručio, te na kraju s laganih 6-2 prošao u 3. kolo Rima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Statistika govori da su nakon drugog servisa obojica uzimala po 54 posto poena, s tim da je Fish bio nešto uspješniji nakon prvog servisa (79-69 posto).

Ljubičić je imao tri asa više (13-10), a Fish više break prilika (10-8), od kojih je iskoristio četiri, a Ljubičić samo tri. Raszlika u poenima bila je mala (107-96) što znači da je Amerikanac tek za nijansu bio bolji od Ljube.

Đoković stigao do 33 pobjede 

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal silno se mučio protiv prosječnog talijanskog tenisača Paola Lorenzija, 29-godišnjaka koji je tek 148. na ATP ljestvici. Meč je trajao čak dva sata i 37 minuta, a najbolji svjetski tenisač je pobijedio 6-7(5) 6-4 6-0.

Poraz od Đokovića u finalu Madrida je očigledno ostavio traga na "kralju zemlje", pa je tie-break prvog seta dobio Lorenzi, a jako je dugo prijetio i u drugom setu i bio blizu najveće pobjede u svojoj karijeri. No, Nadal je dobio taj set 6-4, dok je u trećem 'protrčao' sa 6-0. 

Novak Đoković nije imao problema. Ekspresno je završio meč s Poljakom Lukaszom Kubotom, te slavio 6-0 6-3. Bila je to već 33. pobjeda zaredom srpskog tenisača u ovoj godini. U prvom je setu Kubot osvojio - devet poena!


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj