Sport

Komentari 5

Atsu je na dan potresa imao let za Francusku. Odustao je jer je htio ostati sa suigračima...

Atsu je na dan potresa imao let za Francusku. Odustao je jer je htio ostati sa suigračima...

'Mogu li otići ako pronađem klub?', Atsu je pitao trenera. Imao je kartu nakon utakmice protiv Kasımpaşe. Namjeravao je ići u inozemstvo svojoj obitelji, rekao je djelatnik Hatayspora Fatih Ilek

U nedjelju prije 13 dana bio je heroj svojih navijača. Zabio je za pobjedu Hatayspora protiv Kasimpase u 97. minuti pa proslavio sa suigračima.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vrlo važna pobjeda. Sretan sam što sam zabio gol - napisao je na Instagramu ganski nogometaš Christian Atsu (31).

Dan kasnije, oko četiri sata ujutro, trenutak koji je zavio cijelu Tursku u crno, zemlju pretvorio u ruševine i jad. Potres snage 7.8 po Richteru pogodio je južni dio Turske i brojne zgrade pretvorio u ruševine. Nedugo nakon toga uslijedio je i onaj snage 7.5. Nažalost, mnogi se nisu uspjeli izvući, a na tisuće ljudi ostalo je zarobljeno. Među njima i spomenuti Atsu.

Leicester City v Newcastle United - Premier League - King Power Stadium

Danima su tragali za njim, odmah isti dan neki turski mediji objavili su kako su ga pronašli živog, no ubrzo je ista vijest demantirana. Nažalost, nakon 12 dana potrage, njegovo tijelo pronašli su pod ruševinama zgrade u kojoj je živio. 

Ganski reprezentativac još je u nedjelju, oko 12 sati prije potresa, zabio za pobjedu protiv Kasimpase 2-1. Prema nekim informacijama, igrao je poker u stanu prijatelja do 3.30 i u stan na devetom katu zgrade vratio se oko 4 sata, 20 minuta prije nego što je zatreslo 7,7 po Richteru.

FILE PHOTO: hristian Atsu during his stint with Newcastle United

Atsu je na dan potresa imao rezerviranu avionsku kartu za Francusku. Razmišljao je o odlasku u novi klub, prvo je htio otići k svojoj obitelji, ali kada je zabio gol za tri boda, odlučio je ostati proslaviti sa suigračima. To je otkrio djelatnik Hatayspora Fatih Ilek. 

- Christian Atsu rekao je treneru da želi dobiti više vremena da odluči o svemu. 'Mogu li otići ako pronađem klub?', pitao je trenera. Imao je kartu nakon utakmice protiv Kasımpaşe. Namjeravao je ići u inozemstvo svojoj obitelji. Igrao je sjajno u svojoj zadnjoj utakmici, zabio je gol za pobjedu u zadnjoj sekundi. Nakon utakmice je bio tako sretan. Zagrlio je trenera Volkana. Imao je avionsku kartu, ali je odustao jer je dobro igrao i zabio pa je htio ostati sa suigračima. Imao je avion u 23 sata. Trebao je prvo ići u Istanbul pa u Francusku - rekao je Ilek za Hurriyet.

Odustao je od tog leta. Nažalost, 12 sati kasnije Atsu je poginuo u snažnom potresu koji je pogodio Tursku. 

U karijeri je igrao za Chelsea, Newcastle, Malagu, Porto, Everton. U Hatayspor je došao u rujnu prošle godine. Odigrao je četiri utakmice i zabio jedan gol. I to baš u svojoj posljednjoj utakmici, 12 sati prije potresa...

Najčitaniji članci