Obavijesti

Sport

Komentari 36

Australci šokirali Amerikance: Izgubili prvi put nakon 2006.

Australci šokirali Amerikance: Izgubili prvi put nakon 2006.
1

Košarkaška selekcija SAD-a prvi put u povijesti izgubila je od Australije u sjajnom ambijentu stadiona Marvel u Melbourneu. Gregg Popovich imat će o čemu razmišljati do početka SP-a

VIDEO

Australci su priredili prvoklasnu senzaciju uoči Svjetskoga košarkaškog prvenstva. U sjajnoj atmosferi stadiona za australski nogomet Marvel u Melbourneu pred 52.000 ljudi u subotu rano ujutro po našem vremenu prvi su put u povijesti, nakon 55 godina i 26 utakmica, pobijedili SAD rezultatom 98-94.

Uspjeh je tim veći kad se zna da je to bio prvi poraz Amerikanaca s NBA igračima u kadru nakon 78 utakmica i dugih 13 godina, kad su izgubili od Grčke u polufinalu Svjetskog prvenstva 1. rujna 2006.

Nije tu bilo jakih imena poput LeBrona Jamesa, Kevina Duranta, Stepha Curryja, Jamesa Hardena ili Anthonyja Davisa, ali svejedno je to bio jak sastav s Kembom Walkerom, Jaysonom Tatumom i Jaylenom Brownom iz Bostona, Khrisom Middletonom i Milwaukeeja, Donovanom Mitchellom iz Utaha.

- Očitali su nam lekciju u timskom radu. Moji igrači donijeli su neke loše odluke, ali čestitam Australcima. Bili su sjajni i pokazuju koliko dugo treba igrati zajedno da bi ostvarili ovakav uspjeh - rekao je legendarni izbornik SAD-a Gregg Popovich.

- Ovo je ogroman uspjeh. Da, bila je to prijateljska utakmica, ali napravili smo povijest kao prva seniorska momčad Australije koja je pobijedila SAD. Ovo je posebna skupina momaka koji žele igrati za reprezentaciju, koji su ponosni što nose njen dres i osjećaju da mogu pobijediti svakoga na svijetu - kazao je Andrew Bogut, iskusni centar Australije, koji je zabio 16 poena i dodao devet skokova.

Patty Mills bio je fantastičan kod Australaca s 30 koševa, Joe Ingles dodao je 15, a Aron Baynes 13. Amerikance su predvodili Kemba Walker s 22 koša i četiri skoka, Harrison Barnes dodao je 13 uz šest skokova, a Donovan Michell 12.

Svjetsko prvenstvo u Kini počinje 31. kolovoza i traje do 15. rujna. Dat će sedam od 12 sudionika olimpijskog turnira u Tokiju 2020.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz