Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Austrijanci kao jackpot iz prve jakosne skupine

Najbolji austrijski igrač je gradišćanski Hrvat - Andreas Ivanschitz dao je gol u porazu od Hrvatske 4-1 na proljeće 2006. u Beču

AFP
Foto: AFP
0 komentara

Nema tko ih nije priželjkivao u skupini jer reprezentacija koja je u stanju odigrati devet utakmica u nizu bez pobjede, a da joj pritom treba više od tri sata igre za svaki postignuti gol, daleko je najslabija iz “prvog šešira”.
Austrijanci su u 2007. krenuli s 810 minuta bez pobjede: počelo je sa 1-1 protiv Malte i završilo sa 1-3 protiv Švicarske, onda su napokon sa 3-2 svladali Obalu Bjelokosti u Beču.
Protiv jakih im osobito ne ide, iako ih nitko nije razbio: od Engleske, Francuske i Škotske gubili su po 1-0, sa Česima igrali 1-1. Sudeći prema rezultatima, na svoj prvi EP od 1964. (?!) teško da bi se i plasirali da nisu organizatori. Više od rezultata razočarava njihova igra, raspoloženje u zemlji domaćinu je takvo da su tisuće ljudi potpisale peticiju - “Nemojmo se sramotiti!”, predlažući odustanak od nastupa na EP-u?!
Najbolji igrač im je - gradišćanski Hrvat! Andreas Ivanschitz je kapetan, igra za Panathinaikos i dao je jedini gol za Austriju u porazu od Hrvatske 1-4 uoči SP-a. Bio je to kiks Pletikose, koji je s loptom ušao u gol. Za Hrvatsku su zabili Ivan Klasnić dvaput, Marko Babić i Boško Balaban.
Uz Ivanschitza je najopasniji Werderov napadač Martin Harnik. Na žalost izbornika Josefa Hickesbergera, za “klince” koji su igrali polufinale SP-a do 20 godina u Kanadi još uvijek je malo prerano.


HICKERSBERGER: NE ZABORAVITE, MI SMO DOMAĆINI!
Kad navijači pišu peticiju da se odustane od nastupa na EP-u, onda vam je sve jasno. Igrom austrijske reprezentacije nitko nije zadovoljan. Izbornik Josef Hickersberger muči se nekako posložiti momčad, ali - ne ide.
- Skupina je mogla biti i gora. Znam da smo, prema mišljenju  mnogih, autsajderi, ali ne zaboravite da smo mi domaćini. Nikome s nama neće biti lako - rekao je austrijski izbornik.

Naši partneri pišu
Message