Obavijesti

Sport

Komentari 68

Automobil koji je spasio Tigera: Ima deset zračnih jastuka i košta više od 350.000 kuna

Automobil koji je spasio Tigera: Ima deset zračnih jastuka i košta više od 350.000 kuna

Nevjerojatnu sreću imao je Amerikanac Tiger Woods koji je stradao u prometnoj nesreći sletivši s ceste. Vozio je luksuzni SUV vrijedan 50.000 dolara s naprednom tehnologijom koja mu je spasila život

VIDEO

Najpoznatiji golfer na svijetu Tiger Woods (45) doživio je tešku prometnu nesreću u Kaliforniji gdje je sletio s ceste te se nakon roga prevrnuo nekoliko puta zbog čega je hitno prevezen u bolnicu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tiger Woods

Pokretanje videa...

Tiger Woods se oporavlja od teške prometne nesreće 01:08

Amerikanac je operiran, te su mu doktori u nogu ugradili metalne vijke jer su mu se potkoljenica i kosti potkoljenice rascijepile na više od dva dijela koje su provirile kroz kožu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U trenutku nesreće, Woods je vozio unajmljeni luksuzni SUV Hyundai Genesis GV80, marke koja je inače poznata po svojim marketinškim aktivnostima povezanim uz golf.

Terenac ga je spasio težih ozljeda jer da je Tiger bio u nekom običnom automobilu, pitanje je bi li se izvukao. Riječ je o automobilu od 300 konjskih snaga s pogonom na sva četiri kotača, koji ga je gotovo sigurno spasio od sigurne smrti, ima deset zračnih jastuka koje su ublažile udarce u njegovu glavu i tijelo, sustav upozorenja na predstojeći sudar koji govori vozaču da je preblizu vozilu ispred sebe, unutarnju kameru koja upozorava vozače u slučaju da vozač zaspe i tehnologiju koja koristi radare i kamere kako bi pomogla vozaču kod upravljanja. 

FILE PHOTO: Tiger Woods of the U.S. celebrates on the 18th hole to win the 2019 Masters

'Koreanac' vrijedan 50.000 dolara ima 14,5-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji sadrži i prepoznavanje rukopisa za unos teksta. GV80 ima napredni prilagodljivi sustav tempomata i automatsku asistenciju za promjenu vozne trake. Tempomat ima umjetnu inteligenciju koja stil vožnje može prilagoditi vlasniku.

Vicinity of a scene where Tiger Woods was involved in a car crash near Los Angeles

Genesis je osvojio brojne pohvale za dizajn i sigurnosne značajke, te se natječe s vozilima poput Jeepa Grand Cherokee, BMW-a X5 i Mercedesa GLE.

Unatoč aktivaciji zračnih jastuka, papučice automobila nisu bile dosta dobra zaštićene zbog čega je Woods pretrpio teške ozljede, te mu je skoro amputirana noga. 

- Da ga nisu operirali unutar sat vremena od nesreće, mogao je izgubiti desnu nogu - rekao je liječnik John Torres s NBC-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu