Sport

Komentari 10

Auxerre smijenio trenera prvi put u sezoni nakon 107 godina

Auxerre smijenio trenera prvi put u sezoni nakon 107 godina

ČEKA IH MONACOVA SUDBINA Porazom od Eviana Auxerre je pao na posljednje mjesto Le Championnata. O turbulentnom stanju govori i presedan smjenom trenera

Domaći poraz Auxerrea od Eviana za vikend bio je samo još jedan čavao u lijes na putu do drugoligaškog statusa u sljedećoj sezoni. Bio je to ujedno 12. čavao, odnosno poraz čime su pali na posljednje, 20. mjesto Le Championnata. Do spasa i 17. mjesta dijeli ih pet bodova, no u 28 utakmica Auxerre je upisao samo četiri pobjede što znači da kolica strmoglavo padaju do druge lige.

Katastrofalno stanje u klubu, koji je još do jučer igrao Ligu prvaka, svojevrsni je deja vu od prošle sezone kad se jedan veći francuski klub Monaco morao oprostiti od prvoligaškog statusa. No, čak je upitan i scenarij da će druga liga vidjeti ogled Auxerrea i Monaco jer potonji se trenutno bori i za drugoligaški status.

O teškoj situaciji u Auxerreu, koji je bio čest sudionik europskih natjecanja, a 2010. je nanio poraz Ajaxu u Ligi prvaka, piše francuski L'Equipe.

Naime, Auxerre, koji je karakterističan po tome što je na svojoj klupi imao najdugovječnijeg trenera Guya Rouxa (44 godine), u ponedjeljak je po prvi put u 107 godina smijenio trenera tijekom sezone. U povijest se upisao Laurent Fournier kojeg je poraz od Eviana koštao posla te je klupu Auxerrea napustio nakon manje od godinu dana. 

No, o turbulentnom stanju u klubu govori činjenica da bijesni navijači, koji su prijetili igračima nakon utakmice, traže ostavku čelnika kluba na čelu s Rouxom. Očito je da ni sam Roux unatoč velikim zaslugama nije veći od kluba koji se vrlo vjerojatno pridružuje nizu velikih europskih klubova koji se bore za život u niželigaškim natjecanjima.

Najčitaniji članci