Obavijesti

Sport

Komentari 6

Babo i Jazzeri potopili prvake! Šamanić zaigrao u prvoj petorci

Babo i Jazzeri potopili prvake! Šamanić zaigrao u prvoj petorci

Jazzeri baš djeluju kao klapa pod ravnanjem sjajnog Donovana Mitchella koji je ubacio 13 koševa uz deset skokova i osam asistencija. Odličan je u pobjedi nad Lakersima bio i Bojan Bogdanović...

VIDEO

Briljantna sezona Utah Jazza nastavlja se i dalje. Momčad Bojana Bogdanovića već duže vrijeme ima najbolji omjer u ligi, a ovaj put su u Salt Lake Cityju pali prvaci Los Angeles Lakersi!

Jazzeri su pobijedili 114-89, a Lakersi i ovaj put nisu bili na nivou. Ovo im je čak četvrti poraz zaredom, ali veliki udarac za momčad Franka Vogela je izostanak Anthonyja Davisa koji ima probleme s Ahilovom tetivom i neće ga biti tri tjedna. A takvog igrača je nemoguće zamijeniti.

NBA: Philadelphia 76ers at Utah Jazz

S druge strane, momčad Quina Snydera izgleda fantastično. Ovo im je čak 26 pobjeda, od toga čak 13 u posljednjih 15 utakmica.

Jazzeri baš djeluju kao klapa pod ravnanjem sjajnog Donovana Mitchella koji je ubacio 13 koševa uz deset skokova i osam asistencija. Najbolji po koševima u redovima pobjednika bili su Clarkson i Gobert koji su ubacili po 18, a odličan je bio i naš Bojan Bogdanović koji je ubacio 15 koševa.

Nakon nešto lošijeg početka sezone, Babina ruka se napokon zagrijala. Vratio se nakon ozljede i trebalo mu je neko vrijeme da se opusti i zaboravi na strah od ozljede, a u posljednje vrijeme je maestralan. Ove sezone je na prosjeku od 15.3 koševa po utakmici uz 3.9 skokova.

NBA: Los Angeles Lakers at Utah Jazz

Jazzeri su bili poprilično pucački nastrojeni pa su imali čak šestoricu dvoznamenkastih igrača, no s druge strane LeBron James nije mogao sam vući Lakerse.

Zabio je 19 uz četiri skoka i četiri asistencije, a jedinu pomoć imao je u Harrellu koji je skupio 16 poena. 

Svoje mjesto pod suncem napokon je dobio i Luka Šamanić koji je po prvi put ove sezone startao u prvoj petorci Spursa.

Doduše, Popovich je bio primoran povući ga iz Razvojne lige jer je korona virus zahvatila njegovu momčad, a posljednju utakmicu odigrali su prije 13 dana. 

Trener San Antonija imao je samo deset igrača na raspolaganju, a Šamanić je skupio 18 minuta u tijesnom porazu od Oklahome (102-99).

Ova prilika došla mu je iznenada i vidjelo se da mu fali minutaža u NBA ligi. Za vrijeme provedeno na parketu zabio je četiri koša i uhvatio četiri skoka. 

NBA: Utah Jazz at San Antonio Spurs

Šamanić je ove sezone skupio tek nekoliko utakmica za Spurse u NBA ligi, a većinu utakmica odradio je u Austin Spursima gdje je jedan od najboljih. Četvrti je najbolji strijelac Razvojne lige te peti najbolji skakač. 

Zahvaljujući tim nastupima napokon je dobio priliku i u prvoj momčadi, a nadamo se da će se tako i nastaviti jer je Luka velika uzdanica Spursa koji su ga prije dvije godine izabrali kao 19. picka na Draftu.

NBA: Phoenix Suns at Washington Wizards

Najbolji kod osakaćenih Spursa bio je Murray s 27 koševa i devet skokova, dok je kod Oklahome fantastičan bio Gilgeous-Alexander koji je utrpao čak 42 koša.

Charlotte Hornetsi pobijedili su Phoenix Sunse 124-121, a najbolji kod pobjednika bio je Monk s 29 koševa. Već tradicionalno, Sunse je predvodio Booker s 33 poena, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić zabio je za 15 minuta šest koševa, uhvatio četiri skoka i podijelio dvije asistencije.

Ostali rezultati:

Atlanta - Boston 127-112

Cleveland - Houston 112-96

Indiana - Golden State 107-111

Miami - Toronto 116-108

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Hoxha pogodio okvir gola, šahovski derbi na Maksimiru
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Hoxha pogodio okvir gola, šahovski derbi na Maksimiru

Hoxha je u tri minute imao dvije prilike za gol. Najprije je snažno pucao u gornji kut, a Zlomislić je sjajno reagirao i obranio to. Zatim je pucao u blok nakon što je Rijeka izgubila loptu, iako je mogao dodati samom Petkoviću
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi