Obavijesti

Sport

Komentari 5

Babo utrpao 22 koša Oklahomi, Zubac zabio prvu tricu u NBA-u!

Babo utrpao 22 koša Oklahomi, Zubac zabio prvu tricu u NBA-u!

Ivica Zubac je igrao samo tri minute u porazu Clippersa od Houstona (122-115), ali za to vrijeme je napravio nešto što čeka već pet sezona. Iz desetog pokušaja je zabio svoju prvu tricu u NBA karijeri

VIDEO

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović predvodio je Utah Jazz sa 22 postignuta koša u gostujućoj pobjedi 109-93 protiv Oklahoma City Thundera nakon koje su "Jazzeri" korak do potvrde prvog mjesta na Zapadu uoči početka doigravanja.

Utah ima najbolji skor lige, 51-20, a prvo mjesto može osigurati pobjedom u Sacramentu u nedjelju ili porazom Phoenixa od San Antonia.

Bogdanović i društvo su protiv Thundera nakon prve četvrtine imali 10 koševa razlike, na poluvremenu +14, a na koncu treće dionice čak 26 razlike. U posljednjoj četvrtini maknuli su nogu s gasa što je domaćin iskoristio ublaživši poraz.

NBA: Utah Jazz at Oklahoma City Thunder

Hrvatski košarkaš je predvodio strijelce Utaha sa 22 koša, uz 8-16 šut iz igre, pri čemu je trice gađao 2-5. Za 27 minuta provedenih na terenu dodao je i dva koša, tri asistencije, jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

U osam utakmica ovoga mjeseca Bogdanović je u prosjeku postigao 26,5 koševa uz 54% posto šuta, a prosjek njegove sezone je 17 poena po utakmici.

- Ostvarili smo važnu pobjedu. Sada moramo otići u Sacramento, odigrati našu utakmicu i pokušati dobiti još jednu utakmicu - kazao je Rudy Gobert koji je upisao 16 koševa i 18 skokova.

Za Utah je bio važan i povratak Mikea Conleyja, koji je propustio devet utakmica zbog ozljede tetive. Vratio se postigavši 10 koševa za 16 minuta.

- Ne postoji bolji način povratka u ritam i pravu formu od igranja. To zapravo ne možete oponašati na treningu - rekao je Conley.

- Bilo je sjajno vratiti se i natjecati se. Bilo mi je teško što nisam mogao pomoći ekipi - dodao je.

Mihailiuk s 19, te Theo Maledon i Gabriel Deck sa po 18 koševa predvodili su Oklahomu koja je upisala deveti uzastopni poraz i 50. ove sezone.

NBA: Los Angeles Clippers at Charlotte Hornets

Houston, koji ima najgori skor lige (17-54) pobijedio je Los Angeles Clipperse sa 122-115.

Međutim, gosti su odmarali nekoliko ključnih igrača. Nisu nastupili Paul George, Kawhi Leonard i Patrick Beverley, dok je hrvatski košarkaš Ivica Zubac igrao samo tri minute zabivši jednu tricu. To mu je prva trica u NBA karijeri iz desetog pokušaja.

- Morali smo donijeti puno odluka, ali najvažnije je zdravlje igrača - rekao je trener Clippersa Tyronn Lue.

Houston su do tek druge pobjede u posljednjih 14 utakmica predvodili rookie Jae'Sean Tate sa 20 koševa, te Khyri Thomas i Anthony Lamb sa po 17 koševa. Kod Clippersa, koji su za sada četvrti na Zapadu, najefikasniji su bili Luke Kennard sa 23 i Jay Scrubb sa 17 koševa.

Philadelphia je pobijedila Orlando Magic 122-97 osiguravši prvu poziciju na Istoku.

- Sretan sam zbog onoga što smo postigli, ali ispred nas je još dug put - rekao je Joe Embiid koji je ubacio 13 koševa uz 11 skokova. Seth Curry je dodao 20 koševa, a Ben Simmons 13 koševa i devet asistencija. Kod Orlanda najefikasniji  je bio Ignas Brazdeikis sa 21 košem i šest skokova.

Dallas je pobjedom protiv Toronta 114-110 osigurao play-off na Zapadu.

NBA: Toronto Raptors at Dallas Mavericks

- To je sjajno. Kada smo bili na 12. ili 13. mjestu, svi su nas izbacili iz doigravanja, ali smo se ipak uspjeli izboriti. Imat ćemo nekoliko slobodnih dana, a to nam je trebalo - kazao je Luka Dončić koji je upisao 11. "triple-double" ove sezone - 20 koševa, 10 skokova i 11 asistencija. Kristaps Porzingis je dodao 21 koš i 10 skokova.

Kod Raptorsa, koji su u ovom susretu na raspolaganju imali samo sedmoricu košarkaša, najbolju predstavu pružio je Jallen Harris ubacivši 31 koš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika